Cea mai scumpă sticlă de whiskey din lume a fost vândută la o licitaţie în Edinburgh pentru fabuloasa sumă de 848,000 de lire sterline. Whiskey-ul Macallan Valerio Adami datează din 1926, iar experţii în băuturi fine au declarat că acesta este unicat datorită combinaţiei rare de arome, vechime şi ambalaj.

În anul 1926 au fost produse 12 sticle, dar nu se ştie cu exactitate câte mai există. Una dintre sticle a fost pierdută într-un cutremur din Japonia în 2011, iar una a fost cu siguranţă deschisă şi consumată.

Whiskey-ul Macallan Valerio Adami, vechi de 60 de ani, este numit şi Sfântul Graal al whiskey-ului. A fost râvnit de mulţi colecţionari din China. Sticla a fost cumpărată de un bărbat, prin telefon. Acesta doreşte să îşi păstreze anonimatul. Este posibil ca noul proprietar să adauge sticla unei colecţii, nu să o bea.

"Este o mare onoare să stabilim un nou record mondial şi deosebit de important că l-am făcut aici, în Scoţia, casa whisky-ului. Macallanul în vârstă de 60 de ani din 1926 a fost descris ca fiind Sfântul Graal al whisky-ului.

Raritatea şi calitatea excepţională o plasează într-o ligă proprie, iar cei mai înrăiţi colecţionari de whisky din lume vor aştepta cu răbdare mulţi ani pentru ca o sticlă să vină pe piaţă", a mărturisit un expert în băuturi alcoolice, conform itv.com.