Cele mai bune ceaiuri de iarnă pentru boli de sezon

1 66751 original jpg jpeg

Când te întorci acasă zgribulită de frig, o cană de ceai fierbinte te linişteşte şi te încălzeşte în timp record. Iată ce alegeri să faci pentru a scăpa de probleme minore de sănătate care apar adesea iarna!

Ceai de tei,pentru răceală,dureri de gât şi tuse

Infecţiile simple la nivelul nasului şi gâtului trec mai uşor dacă bei 3-4 căni de ceai de tei pe zi. Prepararea este simplă. Iei o linguriţă de frunze şi flori de tei uscate şi mărunţite şi le laşi 15 minute în apă clocotită,într-un vas acoperit.

Ceai de ghimbir,în caz de infecţii

De încercat nu doar când vrei să slăbeşti sau când ai greţuri,ceaiul de ghimbir îţi ajută organismul să luptă contra virusurilor. Găseşti rădăcină de ghimbir în marile magazine. Tai o felie de circa un centimetru pe care o toci,apoi o pui într-o cană cu apă caldă. Infuzian-ar trbui să dureze mai mult de 5 minute,pentru că este posibil ca băutura să aibă un gust prea picant.

Ceai de muşeţel,util în indigestii

Muşeţelul,alături de gălbenele şi mentă sunt de ajutor când ai probleme de digestie. Ceaiul de muşeţel făcut din o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită calmează spasmele intestinale,stopează stările de greaţă. Mai mult,compensează pierderile de lichide apărute în urma diareei.

Ceai de urzică,pentru imunizare şi detoxificare

Urzica este o plantă extraordinară,revitalizantă,care stimulează imunitatea şi favorizează eliminarea toxinelor din organism. Dacă nu-ţi este pe plac gustul ceaiului de urzică,asociază-i scorţişoară,un bun antibacterian.

Ceaiul de rozmarin şi mentă stimulează digestia

Pentru ameliorarea digestiei şi pentru decongestionarea ficatului şi bilei,rozmarinul sub formă de ceai face minuni. Un gust mult mai bun îl obţii dacă pui şi câteva frunze de mentă în ceai. Savurează-l pe îndelete la finalul meselor principale.

Ceai de levănţică,pentru un somn odihnitor

Levănţica este o alegere bună când vrei să scapi de insomnie,de stres,de nervozitate şi anxietate. Este util şi pentru proprietăţile antiseptice. Bea pe îndelete un ceai de levănţică înainte de culcare şi vei simţi pe dată efectele lui uimitoare.

Ceai de busuioc şi cimbrişor,când tuşeşti

Pentru căile respiratorii şi pentru digestie ceaiul de busuioc şi cimbrişor sunt ideale. Le redau echilibrul pierdut şi-n plus te linişteşte,mai ales dacă te confrunţi cu o tuse sâcâitoare. La o cană de apă clocotită pui o linguriţă de busuioc uscat şi o jumătate de cimbrişor. Peste 15 minute,strecori infuzia,o laşi puţin la răcit şi o bei. Cel mai bine este să bei ceaiul după masă,iar în tratarea tusei,este bine să iei trei căni de infuzie pe zi.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg