Ceaiul verde accelerează arderile

Este nelipsit din regimurile de slăbit,şi asta pentru că frunzele deceai verdeconţin catehine,un grup de antioxianţi care stimulează organismul să ardă mai repede grăsimile. S-a demonstrat că cei care beau zilnic 4-5 căni de ceai verde şi fac exerciţii fizice 25 de minute pe zi slăbesc mai repede decât persoanele care ţin doar regim şi fac sport.

Ceaiul Oolong taie apetitul

Originar din China,ceaiul Oolong este un ceai semi-fermentat,fiind o sursă de zinc,seleniu,vitamina E şi caroten. Consumat zilnic,ceaiul Oolong (2-3 căni) încetineşte absorbţia grăsimilor şi ţine sub control nivelul insulinei. Băut înainte de mesele principale,infuzia scade pofta de mâncare.

Ceaiul roşu,bun pentru detoxificare

Mai este cunoscut sub denumirea de rooibos,fiind unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri. Oferă polifenoli şi flavonoizi,substanţe cu rol antioxidant. Băut dimineaţa,ajută la detoxificarea organismului şi stimulează pierderea kilogramelor în exces,în special din zona abdomenului. Este dulce în mod natural,aşadar nu mai trebuie să adaugi în el zahăr,ceea ce va limita aportul caloric.

Fructele de dracilă cresc masa musculară

Dacă infuzia din frunze de dracilă este recomandată pentru combaterea litiazei biliare,fructele acestei plante contribuie la eliminarea mai rapidă a excesului ponderal. Conţin berberină,o enzimă esenţială pentru reglarea metabolismului. Aceasta reduce glucoza din sânge,stimulează formarea ţesutului muscular în locul depozitelor adipoase.

Ceaiul de mentă scade pofta de dulce

În timpul dietelor,pofta de dulce este una dintre cele mai mari provocări. Ceaiul de mentă e răcoros,are doar o calorie şi este recomandat să fie consumat după mesele principale,fiindcă stimulează arderile. Astfel,organismul va absorbi mai puţine grăsimi.