Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a ţine mahmureala la distanţă este să te hidratezi bine (cu apă,în principiu) şi să mănânci la fel de bine,atunci când consumi alcool. Dacă totuşi ai făcut ce ai făcut şi te-ai ameţit,încearcă aceste remedii naturale,care te ajută să scoţi aburii alcoolului din cap şi din organism.

Bananele

Pentru că consumul de alcool în exces duc la pierderea potasiului din organism,bananele vor contribui la refacerea rezervei din corp. Deci,lângă sticla de bere sau vin,ai grijă să ai şi o banană.

Citeşte şi:Cele mai populare remedii cu sare

Ghimbirul

Acest remediu te ajută să scapi mai ales de senzaţia de greaţă asociată beţiei. Ai grijă,însă,berea cu ghimbir nu va face mari minuni. Tot mai bun este un ceai. Răzuieşte 2-3 centimetri de rădăcină şi pune la fiert în 500 ml de apă. Lasă să fiarbă 10 minute,apoi ia de pe foc,strecoară şi bea cald sau rece. Ai grijă,căci ceaiul va fi destul de concentrat şi de iute. Pentru un gust mai plăcut,poţi să combini cu suc de lămâie şi cu o linguriţă de miere.

Zeama de varză

În general,după nuntă,pentru a alunga mahmureala,familia mirilor pregăteşte aşa numita ciorbă de potroace-o ciorbă foarte acră. Pentru că după sărbători,cu o grămadă de preparate în frigider,nimeni nu se mai gândeşte la mâncare,zeama de varză acră este la fel de eficientă în tratarea mahmurelii. Bea câte un pahar din oră în oră,până te simţi în stare să mergi într-un picior pe o linie dreaptă.

Citeşte şi:Nu ignora semnele oboselii cronice!

Ceaiul verde

Oricine a fost măcar o dată mahmur ştie că ameţeala de după consumul de alcool vine întotdeauna însoţită de migrene. Dacă vrei să scapi de această stare păcătoasă,bea ceai verde,bogat în antioxidanţi. Foloseşte câte o linguriţă de plantă la fiecare 200 ml de apă. Prepară o infuzie cu apă clocotită şi bea cât timp este încă fierbinte.

Laptele şi carnea de curcan

Este important să mănânci după ce ai consumat alcool,deoarece alimentele contribuie la metabolizarea rapidă a alcoolului. Aceste produse de origine animală funcţionează ca un tampon gastric împotriva acidităţii produse de alcool. Carnea de pui,de curcan,ouăle şi derivatele din lapte sunt bogate în cisteină,aminoacid mai puţin cunoscut care „taie” din toxicitatea alcoolului.