Cele mai bune remedii pentru detoxificarea organismului

1 81411 original jpg jpeg

Corpul nostru este înzestrat în mod natural cu sistem de detoxificare propriu. În plus, poţi apela la anumite plante, care pot fi de ajutor în procesul de „depoluare” a organismului.

Ideal este ca detoxificarea organismului să se facă la schimbarea anotimpurilor sau de 2 ori pe an, pentru a ajuta ficatul, rinichii, tractul intestinal, precum şi pielea, în acţiunea lor de protejare a organismului împotriva toxinelor.

Ajutoare pentru tractul gastrointestinal

Afinul detoxifică tractul intestinal prin eliminarea florei de fermentaţie şi putrefacţie. De asemenea, menţine concentraţia normală a acidului uric în sânge. Prepari o infuzie din 1 lingură de frunze la 250 ml de apă clocotită şi laşi la infuzat 15 minute. Strecori şi bei pe stomacul gol 3 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Lemnul-dulce are acţiune diuretică, curăţă colonul, combate infecţiile virale, contribuie la regenerarea celulelor intestinale. Se ia ½ linguriţă de pulbere de lemn-dulce, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, maximum 7 zile, deoarece poate ridica tensiunea.

Aloe vera este o plantă al cărei suc ajută la restabilirea echilibrului acid/alcalin din colon, întăreşte sistemul imunitar, susţine procesele de detoxificare la nivel hepatic şi sangvin, precum şi funcţia vezicii biliare. Planta se foloseşte în uz intern sub formă de capsule sau de suc farmaceutic (băutură care conţine cel puţin 50 % gel).

Seminţele de psyllium conţin o cantitate mare de fibre solubile, care, odată ajunse în intestin, formează o substanţă gelatinoasă ce absoarbe substanţele toxice şi uşurează tranzitul. Rezultate foarte bune s-au obţinut pentru curăţarea colonului folosind tărâţe de psyllium - 1 linguriţă de tărâţe (care se găsesc în magazinele naturiste), în 200 ml de apă sau suc de mere, care se bea o dată pe zi, într-o cură de 3 luni.

Descoperă cele mai eficiente leacuri pentru curăţarea ficatului şi rinichilor pe clicksanatate.ro.