Poţi face acasă o mască facială pe bază de gelatină,fiind perfectă pentru a preveni semnele de îmbătrânire ale pielii. Aceasta este des folosită în tratamentele de frumuseţe,în special în măştile faciale care ajută la reducerea ridurilor şi la împiedicarea pierderii elasticităţii.

Beneficiile gelatinei asupra pielii şi părului:

Nu trebuie să uităm niciodată că gelatina este bogată în colagen. Cu timpul,nivelul de colagen produs de corp scade,ceea ce duce la o deficienţă. În plus,colagenul este cea mai importantă proteină a corpului,esenţială pentru menţinerea sănătăţii,mai ales a pielii,unghiilor şi părului.

Măşti faciale pe bază de gelatină

Aceste măşti sunt nutritive şi este modalitatea prin care echilibrezi pH-ul pielii şi stimulezi producţia de elastină,pe care o pierzi în timp ce înaintezi în vârstă.

Ingrediente

-20 gr de gelatină (un plic)

-jumătate de ceaşcă de lapte

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să fierbi laptele. Separat,într-un bol dizolvi gelatina cu două,trei linguri de lapte cald,în timp ce amesteci. Apoi adaugi ceaşca de lapte fiert şi amesteci până se formează o pastă. Aplică amestecul obţinut pe faţă şi-l laşi să acţioneze 20 de minute,înainte de a clăti cu apă rece.

Mască facială pe bază de gelatină şi avocado

Ingrediente

-jumătate de avocado

-200 ml de apă

-20 gr de gelatină (un plic)

Mod de preparare

Pentru masca pe bază de gelatină,primul lucru pe care trebuie să-l faci este scoţi şi să pasezi pulpa de la jumătatea de avocado,apoi să adaugi gelatina pe care o dizolvi înainte. Amesteci bine toate ingredientele până devin o pastă omogenă. Aplică această mască pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute şi apoi clăteşti cu apă caldă.

Aceste ingrediente folosite în măşti sunt cele pe care le ai acasă. În plus,sunt reţete uşoare,care nu necesită mult timp şi care sunt foarte eficiente în prevenirea ridurilor şi a îmbătrânirii pielii.

Credit foto:www.steptohealth.com