În plus,nivelul de poluare a crescut în ultima perioadă,ceea ce înseamnă că riscul de a dezvolta boli este mai mare. Şi,în mod similar,în prezent,tulburările mintale sunt în creştere,deoarece tot mai mulţi oameni se confruntă cu stresul,indiferent de vârstă. Aşadar,dacă vrei să te menţii sănătoasă,iată câteva sfaturi pe care să le urmezi pentru a detoxifica mintea şi corpul!

Găseşte-ţi un hobby

Grădinăritul,dansul şi împletitul sunt hobby-uri sănătoase,care ajută la menţinerea activă a minţii şi a corpului. În plus,prin practicarea de exerciţii fizice,te menţii sănătoasă şi elimini toxinele acumulate în organism.

Evită mâncarea de tip fast-food

Renunţă la alimentele procesate cel puţin o lună. Acest pas este necesar pentru detoxificarea organismului şi,de asemenea,pentru îmbunătăţirea funcţiilor creierului.

Citeşte şi:Îţi este mereu sete? Iată posibilele cauze

Păstrează ordinea în casă

Acest lucru te va ajuta să te concentrezi mai bine în ceea ce faci.  În plus,curăţenia din casă şi de la birou previne apariţia anumitor boli fizice şi mentale.

Practică exerciţii de respiraţie

Prin practicarea acestora,cel puţin 10-15 minute în fiecare zi,ajuţi la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine din organism. Astfel sunt eliminate şi toxinele din corp.

Bea sucuri de fructe

Alege o detoxificare rapidă,o dată la 15 zile,în care trebuie să consumi sucuri de fructe naturale la micul dejun şi prânz,iar la cină să mănânci un bol cu fructe sau cu legume. Organismul va fi curăţat,deoarece vor fi eliminate toxinele acumulate.

Citeşte şi:Detoxifierea naturală a organismului în 6 paşi

 Evită stresul  

Învaţă să faci faţă stresului meditând sau practicând exerciţii fizice. Renunţă la obiceiurile nesănătoase,precum fumatul sau consumul de alcool. Nu te vor ajuta să treci peste perioadele stresante,ci vor avea un efect negativ asupra organismului şi a minţii.

 Consumă mai multă apă  

Sunt recomandaţi doi-trei litri de apăîn fiecare zi. Apa ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism. În plus,menţine creierul sănătos.

Credit foto:www.boldsky.com