Cele mai bune sfaturi pentru grădinărit. Şi tu le poţi aplica

1 73478 original jpg jpeg

Astăzi, spaţiul din grădină este un adevărat lux. Majoritatea oamenilor locuiesc în apartament, sau dacă nu, la curte, unde spaţiul din faţa sau spatele casei este foarte mic.

Dacă ai ca hobby grădinăritul,probabil simţi că nu poţi face aproape nimic pentru că nu ai spaţiu. Dar ştim că pasionaţii de grădinărit îşi fac o mică grădină chiar pe terasă,pe care-l consideră un loc mic din natură. În plus,acel mic colţ poate face casa ta să arate o oază de liniştite.Există nişte reguli care trebuie respectate atunci când ai o grădinăpe terasă. Pentru că,dacă spaţiul este limitat,trebuie să ai foarte mare grijă ce colţ alegi. Potrivit experţilor,poţi avea pe terasă atât flori,cât şi legume.

Iată de ce trebuie să ţii cont când alegi să-ţi faci o mică grădină pe terasă:

Alege spaţiul corect

Dacă casa ta este construită cu o fundaţie puternică în pământ,un colţ de pe terasă poate deveni cu uşurinţă locul unei mici grădini. Dacă vrei o grădină mare,acoperă  întreaga suprafaţă cu sol şi începe să plantezi. Sau pune-le în ghivece.

Citeşte şi:Aşa poţi avea propria grădină în balcon!

Impermeabilizare este o necesitate

Pentru a păstra casa în condiţii de siguranţă de orice efecte secundare ale grădinăritului pe terasă,este necesar să impermeabilizezi terasa. Dacă ai de gând să acoperi întreaga terasă cu pământ,trebuie impermeabilizat pentru a păstra casă în siguranţă de la orice scurgere.

Verifică tipul de sol

Este foarte important să ai tipul de sol corect atunci când ai grădina pe terasă. Amestecul perfect de pământ,îngrăşământulşi compoziţia sunt cele care dau randamentul maxim. De asemenea,trebuie verificat dacă ploaia adaugă suficiente elemente nutritive în sol,asta dacă terasa nu-i acoperită.

Recomandate sunt ghivecele

Dacă eşti începătoare în grădinărit,ai putea ţine cont de nişte sfaturi simple. Cumpără ghivece mici,colorate,pentru plante. Ele nu necesită un spaţiu prea mare. Apoi,acoperă un colţ din terasă şi aşază-le frumos. Zona poate fi extinsă pe parcurs.

Citeşte şi:Cactuşii în casă. Mituri despre "ţepoşii" din ghiveci

Apa din grădina ta

Stilul de udare trebuie schimbat în funcţie de anotimp. În timpul verii,plantele trebuie udate de două ori pe zi pentru a menţine solul hidratat. În timpul iernii,solul plantelor trebuie mai întâi verificat,adică care este nivelul de umiditate,apoi decizi dacă mai torni sau nu apă.

Credit foto:boldsky.com