Fie că ai început să observi primele linii fine sau că eşti în căutarea unui produs care să te ajute să scapi de ridurile profunde,uleiurile esenţiale ar putea fi răspunsul la rugăciunile tale. Dar,pentru că acestea pot fi iritante folosite ca atare,trebuie combinate cu un ulei de transport,precum uleiul de măsline,de cocos sau de porumb. Foloseşte câteva picături la 1-2 linguri ulei de transport.

Ulei din seminţe de morcovi

Uleiul esenţial din seminţe de morcov are efect de întinerire asupra pielii. Nu doar că ajută la hidratarea şi catifelarea pielii,dar are rol şi în regenerarea celulelor. Aşadar,contribuie la estomparea cicatricilor şi îmbunătăţeşte tonusul pielii îmbătrânite. Este bogat în antioxidanţi,ajutând la neutralizarea inflamaţiei şi a ridurilor cauzate de radicalii liberi.

Uleiul esenţial de tămâie

Este fantastic pentru toate tipurile de ten. Are beneficii antibacteriene şi anti-inflamatorii la nivelul pielii,fiind excelent pentru tenul predispus la acnee. Este,de asemenea,un toner natural,reducând aspectul porilor deschişi,şi încurajează regenerarea celulelor în timp ce reduce ridurile. De altfel,este indicat şi în hidratareapielii uscate.

Ulei esenţial de lavandă

Are un miros uimitor şi contribuie la relaxarea corpului,în timp ce reduce intensitatea petelor cauzate de expunerea la soare. Regenerează şi estompează ridurile.

Citeşte şi:Blugii brodaţi sunt un must-have în această primăvară

Ulei esenţial de smirnă

Are foarte mult beneficiile pentru pielea îmbătrânită. Are proprietăţi anti-inflamatorii puternice care ajută la îmbunătăţirea tonusului pielii,fermitîţii şi elasticităţii ei,reducând aspectul liniilor fine şi al ridurilor. Smirna poate ajuta,de asemenea,la vindecarea pielii crăpată şi la tratarea acneei.

Ulei esenţial de patchouli

Este foarte bun pentru pielea îmbătrânită. Ajută la producerea celulelor noi şi netezeşte aspectul liniilor fine şi al ridurilor. Are,de asemenea,efect antiseptic,antifungic şi antibacterian şi proprietăţi cu rol de tratare a afecţiunilor pielii,cum ar fi eczemele,dermatita şi acneea.

Citeşte şi:Cum să foloseşti uleiul de migdale ca demachiant

Ulei esenţial de trandafir

Foarte indicat în hidratarea tenului uscat. Cercetătorii au descoperit că acesta conţine mai mulţi compuşi terapeutici,în special compuşi antimicrobieni şi anti-inflamatori.