În plus,sistemul imunitar este slăbit în această perioadă,ceea ce înseamnă că organismul este vulnerabil la virusurile care duc la dezvoltarea afecţiunilor.

Cele mai comune afecţiuni ale toamnei:Infecţiile virale

Infecţiile virale ale tractului respirator superior pot fi cauzate de mai multe virusuri,care pot cauza răceală,deoarece organismul slăbit nu reuşeşte să le facă faţă. Simptomele răcelii sunt:strănutul,tuşitul,febra,durerile de cap,senzaţie de oboseală,durere în gât,secreţii nazale.

Cele mai comune afecţiuni ale toamnei:Astmul alergic şi alergiile

Toamnaeste despre alergii,iar aici mă refer la astmul alergic. Crizele apar atunci când temperaturile sunt scăzute,este multă umezeală,dar şi din cauza factorilor alergeni,cum sunt praful,polenul,mucegaiul. Simptomele lor sunt:strănutul,mâncărimi la nivelul ochilor,lăcrimare,dureri de cap,scurgeri şi congestii nazale.

Cele mai comune afecţiuni ale toamnei:Afecţiuni reumatice

Toamna este cea care intensifică durerile reumatice,iar cea mai comună afecţiune este artrita,care reacţionează când temperaturile sunt scăzute,cauzând dureri articulare şi sensibilitate. În plus,afecţiunile reumatice sunt caracterizate prin inflamaţii şi pierderea funcţiilor unuia sau a mai multor structuri conectoare ale organismului,cum sunt:tendoanele,ligamentele,oasele şi muşchii.

Simptomele afecţiunilor reumatice includ durere,inflamare şi rigiditate. În plus,există mai multe boli reumatice,dintre care amintim:osteoartrita,artrita reumatoidă,sclerodermia,şi altele. Leacul naturist care ajută la reducerea inflamaţieişi a durerilor este varza crudă,care poate fi aplicată pe zona cu probleme.

Cele mai comune afecţiuni ale toamnei:Insuficienţa cardiacă

Este una dintre cele mai comune afecţiuni cardiace,care se poate agrava atunci când temperaturile încep să scadă. În plus,creşte tensiunea arterială şi este accelerat ritmul cardiac,deoarece,când este frig,organismul încearcă să-ţi păstreze căldura pentru a menţine temperatura corpului. Atunci vasele sanguine se îngustează şi presiunea creşte,apărând astfel riscul de a suferi accident vascular cerebral sau infarct. Este foarte important ca în această perioadă persoanele care suferă de afecţiuni cardiovasculare să nu petreacă prea mult timp în frig şi ploaie. Simptomele insuficienţei cardiace includ:oboseală,respiraţie greoaie,bătăi neregulate ale inimii,lipsa apetitului sau greaţă,dificultate în concentrare.

Cele mai comune afecţiuni ale toamnei:Durerile de cap

Chiar dacă ne confruntăm zilnic cu ele şi în orice sezon,toamna sunt mai puternice şi mai frecvente decât de obicei,iar principala cauză este astenia. Pentru a trata durerea de cap şi,în principal astenia,petrece mai mult timp în aer liber,inspirând aer curat. În plus,mănâncă mai multe alimente bogate în vitamine şi minerale.