Există însă anumite lichide mai bogate în calorii decât altele.

Sucurile dulci

Unele sucuri şi cocktailuri sunt practic apă colorată cu zahăr. Pentru o băutură sănătoasă,caută sucurile 100% naturale.

Băuturile cu frişcă

Cafeaua cu lapte nedegresat,ciocolata caldă sau frappe-ul cu frişcă pot conţine până la 800 de calorii. Aceste băuturi conţin mai mult zahăr decât cofeină.

Sucurile acidulate

Sucurile acidulate nu numai că sunt bogate în calorii,dar nu au nicio valoare nutriţională. În plus,aceste sucuri afectează şi anumite organe din corpul tău.

Cocktailurile

Cocktailurile conţin cele mai multe calorii. O pina colada conţine 800 de calorii,de 8 ori mai multe decât un shot de rom.

Băuturile alcoolice tari

În cantitate moderată,băuturile tari pot fi benefice nivelului de colesterol şi circulaţiei,însă consumate în exces,pot provoca obezitate şi alte probleme cu sănătatea ta. Un studiu al Societăţii Americane de Cancer a arătat că riscul apariţia cancerului este cu 36% mai mare pentru băutorii de tării.

Limonada

Deşi este extrem de răcoritoare într-o zi toridă de vară,cantitatea mare de zahăr şi coloranţii artificiali pe care îi conţine limonada face această băutură foarte dăunătoare.