Dacă nu vrei să te confrunţi cu cearcăne,atunci trebuie să alegi remediile naturale simple,care vor lăsa pieleade sub ochi frumoasă şi perfectă. Dar,în scopul de-a obţine rezultatele dorite,trebuie să ştii că perseverenţa este cheia succesului în acest caz. Prin folosirea remediilor o singură zi nu vei avea niciun efect. Pentru că acestea au nevoie de timp pentru a lucra şi nu funcţionează în mod miraculos pe piele peste noapte.

Remedii naturale împotriva cearcănelor sunt:

Castravete

Probabil ai văzut în centrele de înfrumuseţare femei care au puse felii de castravete pe ochi. Acesta nu este doar un act de relaxare,ci ajută,de asemenea,pielea de sub ochi. Castravetele este o sursă de vitamine şi antioxidanţi,care ajută la curăţarea pielii şi combaterea cearcănelor.

Pentru rezultatele dorite,este important ca feliile de castravete să fie ţinute în frigider o jumătate de oră înainte de a le folosi. După ce le pui pe ochii închişi,le laşi să acţioneze 30 de minute. Repetă procesul până când scapi de cearcăne.

Citeşte şi:Atenuează ridurile de pe gât cu aceste măşti naturale

Cartofi cruzi

Toată lumea mănâncă cartofi,dar puţini ştiu despre beneficiile pe care le au în hrănirea pielii. Pielea subţire din jurul ochilor este mai sensibilă şi de aceea apar cearcănele. Cartofiisunt recomandaţi pentru combaterea cearcănelor,deoarece conţin o cantitate mare de enzime,vitamina C şi amidon,care acţionează ca un albitor pe pielea afectată.

Poţi aplica felii de cartofi pe ochi la fel cum se face cu castravetele,sau razi doi cartofi şi storci sucul. Apoi înmoi o dischetă curată în el şi-o aplici pe ochi,lăsând-o să acţioneze 10 minute,după care clăteşti cu apă rece.

Migdale şi ulei esenţial de migdale

Migdalele sunt o sursă de vitamina E,ingredient care se găseşte în aproape toate produsele cosmetice. Aceasta ajută la eliminarea cearcănelor şi a ridurilor,fiind recomandate mai ales persoanelor care au pielea sensibilă.

Alege uleiul esenţial de migdale corect şi masează zona de sub ochi,uşor,cu mişcări circulare,înainte de culcare,şi îl laşi să acţioneze peste noapte. Te speli pe faţă a doua zi.

Citeşte şi:Tratamente de înfrumuseţare cu urzici

Turmeric

Acest condiment magic este perfect pentru estomparea cearcănelor,de aceea ar trebui inclus în rutina de îngrijire a pielii.

Prepară o pastă din câteva linguri de turmeric pudră şi 2 linguri de lapte sau suc de fructe. Aplică amestecul obţinut pe zona din jurul ochilor şi lasă-l să acţioneze 10 minute,după care clăteşti cu apă rece. Repeţi procesul în fiecare seară. Pielea va rămâne catifelată,hidratată şi strălucitoare.

Credit foto:listovative.com