Nimeni nu trebuie să se simtă jenant atunci când se adresează medicului. La urma urmei,o viaţă sexualăsănătoasă este vitală pentru sănătatea fizică şi mentală. În plus,ajută la identificarea timpurie a problemelor şi rezolvarea lor acolo unde este cazul.

Iată care sunt cele mai frecvente întrebări legate de sex:

1. De ce nu pot avea orgasm în timpul actului sexual?

Dacă apar probleme în timpul intim cu partenerul tău,îţi dai seama că ceva nu este în regulă. Acesta este momentul în care trebuie să te adresezi medicului,dar sunt şanse ca tu să fii perfect normală. „Multe femei aşteaptă să aibă orgasm în actul sexual. Cu toate acestea,nu trebuie să se simtă ruşinate dacă au nevoie de un vibrator pentru a-l atinge”,spune exologul Dr. Jess O'Reilly.

2. Sunt activă sexual?

Dacă nu eşti într-o relaţie, răspunsul la întrebarea privind activitatea sexuală poate fi un pic confuz sau jenant. Potrivit dr. Joseph Shrand, de la Şcoala Medicală Harvard „angajarea în timpul actului sexual sau sexul oral constituie o activitate sexuală.”

3. Cum să îmbunătăţesc viaţa sexuală?

Atunci când întrebi medicul despre ce ai putea face pentru a îmbunătăţiviaţa sexuală, sunt şanse ca el să-ţi ofere recomandările necesare legate de modul de îmbunătăţire a comunicării şi a satisfacţiei în relaţia de cuplu care să se potriveasă cu a ta. Vorbind despre, aduci un plus acestei întrebări.

4. Cum pot obţine după naştere din nou forma vaginului şi a vezicii?

Expertul în sănătate sexuală dr. Tania Boler spune că „revenirea la forma iniţială este foarte importantă pentru sănătate după naşterea copilului. Dar cu practicarea de exerciţii fizice, ajuţi la restabilirea tonusului muscular pelvian, care poate preveni problemele vaginale şi ale vezicii urinare.”

5. De ce sexul doare?

Aceasta este una dintre cele mai comune întrebări. Sexologul Dr. Jess O'Reilly recomandă introducerea unui lubrifiant de durată lungă pentru a reduce durerea,mai ales dacă partenerul este protejat în timpul actului sexual. În plus,experimentând diferite poziţiipoţi îmbunătăţi,de asemenea,experienţa.