Duşurile excesive

Pe timpul verii obişnuim să facem mai des duş,dar trebuie să ţinem cont că duşurile excesive cu apă fierbinte sunt principala cauză a multor probleme dermatologice,cum ar fi iritarea şi pielea uscată,ceea ce creşte riscul de apariţie a infecţiilor bacteriene.

Citeşte şi:Pasta de smochine,excelentă pentru exfoliere

Periuţa de dinţi

Păstrarea periuţei de dinţi în aer liber,unde este expusă prafului şi microbilor,s-a dovedit a fi foarte dăunătoare pentru igiena orală.

Împărtăşirea obiectelor personale

Avem obiceiul de a împărtăşi articole de uz personal,cum este pieptănul sau prosopul,cu prietenii apropiaţi şi cu membrii familiei. Acest obicei poate duce la răspândirea de afecţiuni,cea mai comună fiind conjunctivita.

Citeşte şi:Ritual de îngrijire

Prosopul de la sala de gimnastică

Atunci când mergi la sală,ar trebui să ai întotdeauna cu tine un prosop. Astfel,previi molipsirea unor boli de piele. Lipsa prosopului personal este o încălcare totală a etichetei sălii de gimnastică.

Lipsa duşului după antrenamentul fizic

Sportul este necesar pentru menţinerea sănătăţii. În timpul exerciţiilor se eliberează în organism endorfinele,care sunt un grup de hormoni secretaţi în creier şi în sistemul nervos şi care au o serie de funcţii fiziologice. Însă,este important ca după terminarea exerciţiilor fizice să faci un duş,deoarece trebuie să îndepărtezi mirosul transpiraţiei. În plus,duşul în special cel cu apă fierbinte poate stimula circulaţia sângelui,relaxând astfel musculatura şi reducând durerea.

Credit foto:www.boldsky.com