Cele mai frecvente motive de ceartă într-o familie

1 58420 original jpg jpeg

Certurile pot distruge un cuplu, dar şi o relaţie de familie. Există nenumărate motive care pot deteriora o relaţie dintre mamă şi fiică, dintre socri şi nurori. Iată care sunt cele mai frecvente motive de harţă şi cum le poţi evita.

Când soacra intervine în cuplu...

Într-un cuplu,o mare parte dinte certuri pleacă de la… socrii. Sau mai bine zis de la râca dintre soacrăşi noră. Dacă nu te-ai înţeles niciodată cu soacra ta,cel mai bine este să păstrezi o relaţie cordială şi atât.

Nu-i face soţului tău reproşuri legate de mama sa. Dacă însă problemele au apărut pe parcurs,vorbeşte cu soacra ta pe această temă,spune-i ce te nemulţumeşte şi nu lăasa focul să ardă mocnit.

Educaţia copiilor

O altă sămânţă de scandal într-un cuplu porneşte de la faptul că aveţi viziuni diferite în ceea ce priveşte educaţia celor mici. Fiecare dintre noi am fost crescuţi în mod diferit în familie,de aceea avem tendinţa de a proceda la fel şi cu proprii copiii.

Ei bine,puneţi cărţile pe masă şi vorbiţi despre acest subiect,dar nu în faţa celor mici. Astfel,veţi lua ce este mai bun de la fiecare şi veţi găsi soluţia potrivită.

Certuri apar şi atunci când buncii vin şi spun cum e mai bine,căci ştiu ei sigur secretele unei educaţii reuşite. Faceţi o reuniune de familie şi explicaţi-le că le acceptaţi cu mare plăcere ajutorul,însă trebuie să ţină cont şi de opiniile voastre.

Lipsa de intimidate

Multe cupluri obişnuiesc să facă totul împreună. Unii parteneri se simt sufocaţi şi apar moment tensionate. Astfel,dacă vrea să petreacă două ore la un meci,”cu băieţii”,ai încredere că acolo va merge şi nu-I face scene de gelozie.

Totodată,în loc să vă certaţi pe telecomandă,nu mai bine citeşti o carte sau îţi iei un moment de pauză de 15-20 de minute în care să savurezi un ceai_ Doar tu cu gândurile tale…Dacă locuiţi cu socrii,stabiliţi reguli clare:de la cum gătiţi,până la cine şi cum face curăţenie.

Lipsa de recunoştinţă

Este foarte important să-l faci pepartenersă se simtă important lângă tine. De aceea,mulţumeşte-I de fiecare dată când ţi-a făcut un cadou sau după ce te-a ajutat. O poţi face şi cu un sărut,un zâmbet,o îmbrăţişare. Astfel,nu vor exista certuri care să pornească de la faptul că nu-l apreciezi,că nu este important pentru tine.

Ca mamă,arată-le celor mici că îi apreciezi. Mulţumeşte-le după ce te-au ajutat la treburile casnice. Dacă a ales să participe la un concurs,spune-i adolescentului tău că eşti mândră de el.

Citeşte şi:

Cum împaci copiii când se ceartă

Alimente sănătoase pentru întreaga familie