CasoTeca îţi prezintă cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi.
 
Dacă vrei o vacanţă diferită,nu la plajă şi fără plimbat prin marile oraşe europene,atunci poţi lua în calcul să vizitezi zonele rurale,acolo unde,chiar dacă timpul a trecut,pare totuşi că stă pe loc. Iată cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi.
 

Bled,Slovenia

 
Bled se află în nordul Sloveniei,în apropierea graniţei cu Austria. Aici,Alpii Iulieni domină în fundal,în timp ce în prim plan,pe o insulă,se află o biserică barocă din secolul al XVII-lea. Locul arată ca rupt din basme,cu cascade,castele,peşteri.
 

Quedlinburg,Germany

 
La marginea munţilor Harz,la puţin peste 200 de kilometri de Berlin,acest sat medieval a fost fondat în secolul al IX-lea. Arhitectura în stil gotic,castelele şi trenul cu aburi,toate aduc un farmec istoric acestei mici localităţi. Aici este locul perfect pentru a porni în drumeţii,zonă accesibilă şi cu un tren îngust,ce datează din 1890. Regiunea este cufundată în folclor şi a oferit material pentru multe din poveştile Fraţilor Grimm. Dacă te afli în apropiere,nu rata o vizită în satul Wernigerode,acolo unde se află un castel medieval spectaculos. Unul dintre locurile recomandate pentru a lua masa în Quedlinburg este restaurantul Brauhaus Ludde,ce datează de la 1800 şi unde se serveşte berea casei şi platouri cu mâncare trandiţională din regiune.