Krampus,Austria

În Austria,o creatură demonică hoinăreşte pe străzile oraşului,înfricoşând copiii,pedepsindu-i p cei răi – acesta nu este un scenariu de Halloween,ci opozantul Sfântului Nicolae,Krampus.

În tradiţia austriacă,Sfântul Nicolae recompensează băieţii şi fetele cuminţi,în timp ce Krampus face exact contrariul. În prima săptămână din decembrie,bărbaţii se îmbracă precum Krampus,înfricoşându-i pe cei mici.

Cină de Crăciun cu junk-food,Japonia

Pentru japonezi,Crăciunul nu are o aşa de mare importanţă. În afară de câteva tradiţii,cum ar fi oferirea de cadouri,Crăciunul rămâne în mare parte o noutate în ţară. Cu toate acestea,o nouă tradiţie a apărut în ultimii ani – sărbătorirea Crăciunului cu fast-food.

„Ziua Lumânărilor mici“,Columbia

„Ziua Lumânărilor mici“ („Día de las Velitas“) marchează începutul sezonului de Crăciun în întreaga Columbie. În cinstea Fecioarei Maria,oamenii aprind lumânări şi felinare din hârtie,pe care le ţin la fereastră.

Semnificaţie şi legende despre bradul de Crăciun

Fără curăţenie în Ajun de Crăciun,Norvegia

Norvegienii ţin cu stricteţe ca în Ajun de Crăciun să nu măture în casă. Ba mai mult,măturele sunt ascunse,pentru ca spiritele necurate şi vrăjitoarele să nu le fure.

Castravete murat,ascuns în bradul de Crăciun,Germania

Germanii obişnuiesc să ascundă în bradul de Crăciun un castravete murat – primul copil care îl descoperă dimineaţa primeşte un mic darde la părinţi.

Idei creative de decoraţiuni de Crăciun

Fetele află dacă se mărită,Cehia

De Crăciun,fetele nemăritate din Cehia stau în dreptul unei uşi şi aruncă un pantof peste umăr. Dacă pantoful atinge tocul uşii,înseamnă că vor fi mirese în anul care vine.

Povestea lui Danny,în Africa de Sud

Copiilor din Africa de Sud li se spune povestea lui Danny,un băieţel supărat pe bunica sa care a mâncat prăjiturile păstrate pentru Moş Crăciun. Furios,el o ucide pe bunică,care,se spune că bântuie casele de Sărbători.