Iată o listă cu cele mai populare leacuri băbeşti, la care ar trebui să ai grijă.  


1. Ulei pentru arsuri

Te-ai ars şi te grăbeşti să ulei sau unt pe rană. Mai gândeşte-te! S-ar putea ca asta să-ţi facă mai mult rău. Specialiştii susţin că o soluţie mai bună este să foloseşti apă rece. Uleiul va încetini procesul de răcire a zonei afectate.


2. Pastă de dinţi pentru a trata acneea

Bicarbonatul de sodiu din pasta de dinţi usucă acneea, de aceea, la prima vedere, pare o opţiune bună. Doar că celelalte ingrediente din pasta de dinţi ţi-ar putea irita pielea, în special buzele. Alcoolul, mentolul şi peroxidul de hidrogen, ingredientele ce se găsesc în toate pastele de dinţi, pot produce iritaţii destul de serioase.


3. Gargara

Gargara cu apă şi sare este considerată una dintre cele mai simple şi eficiente metode de combatere a virozelor specifice sezonului rece, alături de cea cu apă de gură. Însă s-ar putea să nu fie foarte eficientă. Doctorii susţin că cel mai bun remediu este să te odihneşti, iar atunci când ai gâtul inflamat, să consumi lichide călduţe.


4. Lumânarea pentru eliminarea dopurilor de ceară

Metoda tradiţională de a elimina dopurile de ceară din urechi cu o lumânare este mai periculoasă decât mai crede, susţin medicii. Numeroase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi s-au ales cu arsuri grave după ce au încercat această metodă acasă. O vizită la medicul orelist de scapă rapid de această problemă.


5. Tăierea negilor

Oamenii obişnuiesc să îşi taie negii acasă, neglijând faptul că s-ar putea alege cu o infecţie serioasă. Exostă numeroase remedii mai sigure şi mai simple pentru a-i înlătura. Sursă: brightside.me