Băile cu sare,gargara şi inhalaţiile cu soluţie salină sunt metode simple pentru a alunga durerile de cap,de gât,de sinusuri,nasul înfundat şi letargia specifică bolilor respiratorii. Poţi folosi sare grunjoasă sau sare de Himalaya,pe care o găseşti în magazinele cu produse naturiste.

1. Remedii cu sare - Gargara cu apă sărată combate roşul în gât

La debutul răcelii,usturimile resimţite în zona gâtului sunt extrem de neplăcute. Acţionează de la început şi pregăteşte-ţi o soluţie salină. În 200 ml de apă pune o linguriţă de sare. Amestecă bine până la diluarea cristalelor. Pe parcursul a 10 minute,fă gargară cu soluţia aceasta şi ai grijă să n-o înghiţi. Repetă procedura de 3 ori pe zi,până ce durerea începe să cedeze.

2. Băile cu sare alungă răceala

Când răceala îţi dă de furcă,hidratează-te bine şi rezervă-ţi mai mult timp pentru odihnă. Seara,după o baie sau un duş fierbinte,cufundă-ţi picioarele în apă cu sare. Încălzeşte apa şi toarn-o într-un lighean în care ai pus 2-3 mâini de sare. Ai nevoie de apă cât să-ţi acopere gleznele. Ţine picioarele în lichid până la răcirea acestuia sau măcar 15 minute. Apoi,şterge-te şi pune-ţi şosete groase.

3. Remedii cu sare - Comprese cu sare contra durerilor de cap

Compresele cu apă sărată se numără şi ele printre acele remedii cu sare care pot fi de mare ajutor. Pune într-o cană cu apă caldă 2 linguriţe de sare de masă,amestecă bine,îmbibă o compresă cu această soluţie,aplic-o pe frunte şi stai lungită 20-30 de minute,timp în care o laşi să acţioneze.

4. Inhalaţiile cu apă salină îţi desfundă nasul

Picăturile nazale cu apă sărată şi inhalaţiile te ajută să respiri mai uşor când au nasul înfundat. Amestecă o linguriţă de sare în 200 ml de apă călduţă şi,cu ajutorul unei pipete,pune în fiecare nară câteva picături. Pentru inhalaţie,pune 2 linguri de sare de Himalaya într-un vas peste care adaugi 2 căni cu apă clocotită. Amestecă,apoi acoperă-ţi capul cu un prosop şi,stând deasupra vasului,inhalează aburii emanaţi,10-15 minute.

5. Remedii cu sare - Cura cu sare previne crizele de astm

Un tip de sare care-ţi aduce un plus de minerale,oxid de fier,oligoelemente,accelerând procesele biologice,este sarea roz de Himalaya. Este recomandată şi celor care suferă de afecţiuni respiratorii,precum astmul bronşic,angina pectorală,bronşita. Ţine o cură de 30 de zile cu sare de acest fel. În 3 litri de apă fiartă şi răcită dizolvă o mână de sare. În fiecare dimineaţă,pe stomacul gol,ia 2 linguriţe din această soluţie şi bea cu un pahar de apă.

Info despre aceste remedii cu sare.

Rănile superficiale se cicatrizează mai repede şi nu riscă să se infecteze dacă le speli cu apă caldă în care ai pus puţină sare.