Legumele,pe lângă faptul că-ţi întăresc sistemul imunitar,au capacitatea de a scădea riscul de apariţie a unor maladii uneori fatale.

Roşiile reglează tensiunea

Ai probleme cu tensiunea arterială? Atunci profită de faptul că vara este sezonul roşiilor şi ai grijă să nu lipsească din coşul tău de cumpărături,deoarece o cură cu roşii îţi va menţine tensiunea arterială în limite normale. În plus,sunt pline de licopen,un antioxidant cunoscut pentru proprietatea de a preveni cancerul,prin prevenirea atacului radicalilor liberi asupra celulelor organismului.

Morcovii protejează sistemul cardiovascular

Pentru o privire ageră şi o piele catifelată,ai nevoie de substanţele nutritive din morcovi. Nu trebuie neglijată nici doza de antioxidanţi,precum vitamina A şi mai ales vitamina C,ce vor asigura sănătatea sistemului tău cardiovascular.

Ardeii,inamicii cancerului

Roşii,galbeni,verzi,indiferent de culoare din conţinutul ardeilor nu lipseşte licopenul şi acidul folic,două substanţe nutritive deosebit de importante în buna funcţionare a organismului. Conform unui studiu recent,s-a descoperit că dacă mănânci un ardei pe zi,atunci riscul de cancer de plămâni,de colon sau de pancreas se reduce considerabil.

Vinetele scad riscul de accident vascular

Îţi place în mod deosebit salata de vinete? Acum o vei mânca şi cu mai multă plăcere,întrucât ştii că are un aport important de fibre şi potasiu,cu rol în prevenirea demenţei şi a producerii atacului vascular.

Ceapa previne osteoporoza

Poate nu te încântă mirosul de ceapă,dar ar trebui să te gândeşti de două ori înainte s-o scoţi din dietă,întrucât conţine o substanţă care încetineşte pierderea de calciu din sistemul osos. Este indicată şi în cazul persoanelor care suferă de diabet sau cardiacilor,întrucât conţine acid folic şi vitamina C.


Citeşte şi:

Iată ce legume topesc grăsimea abdominală!

Fructele şi legumele,aliatele frumuseţii tale