Cele mai sănătoase mirodenii şi condimente

1 64012 original jpg jpeg

Mirodeniile şi plantele aromatice, cu toate că de obicei sunt utilizate pentru a da aromă alimentelor, au şi alte proprietăţi. Au o valoare nutritivă ridicată şi sunt un bun adjuvant în numeroase boli. Descoperă care sunt beneficiile lor!

Ardeiul iute stimulează metabolismul

Ardeiul iute dă un gust picant preparatelor culinare şi,totodată,oferă un impuls bun metabolismului. Capsaicina,substanţa care este responsabilă pentru gustul picant al acestui condiment are capacitatea de a creşte rata metabolică şi,implicit,de a arde multe calorii. Mai mult,consumul de capsaicina ajută şi la protejarea inimii,pentru că face ca aceasta sa nu reţină colesterolul rău.Scorţişoara reduce nivelul de zahăr din sânge

Unele studii au arătat că adăugarea scorţişoarei în mâncăruri (până la o linguriţă pe zi) poate ajuta persoanele care suferă de diabet de tip 2 să-şi menţină în limite normale nivelul de zahăr din sânge.

Turmeric împotriva inflamatiilor

Turmericul sau curcuma este un praf galben care este produs prin zdrobirea tulpinii uscate a unei plante ce se găseşte în principal în India şi Indonezia. Medicina modernă confirmă multe dintre avantajele acestui condiment,multe fiind legate de curcumină,un compus din turmeric cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii. A fost demonstrat faptul că acest compus calmează durerea de artrită şi reduce inflamaţiile. De asemenea,are beneficii în tratarea bolilor de inimă,a diabetului şi cancerului (de colon,de prostată şi de sân).

Sofranul este o plantă din care se produce unul dintre cele mai scumpe condimente din lume care poate ajuta la îmbunătăţirea stării de spirit. În plus,studiile arată că sofranul ameliorează simptomele sindromului premenstrual (PMS) şi pe cele ale depresie. 75% din femeile cu PMS care au luat capsule de şofran zi de zi au avut cu 50% mai puţine simptome,spre deosebire de femeile care nu au primit şofran.

Această plantă măreşte puterea de concentrare şi,de asemenea,ajută în lupta împotriva bacteriilor. Într-un studiu recent s-a constatat că mirosul de rozmarin îmbunătăţeşte memoria şi vigilenţa. În plus,un studiu de la Universitatea din Kansas,în 2010,a arătat că adăugarea de extracte de rozmarin la carnea de vită a contribuit la prevenirea formării de compuşi cancerigeni produşi atunci când carnea este preparată pe grătar sau este prăjită.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Missouri au constatat că această plantă poate inhiba celulele canceroase. Apigenina,un compus care se găseşte în pătrunjel şi ţelină creşte rezistanta organismului împotriva dezvoltării tumorilor. De aceea,specialiştii ne recomandă ca pătrunjelul să nu lipsească de pe mesele noastre.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg