Dificultate medie

Preparare 45`

4-5 porţii

Ai nevoie de

500 g varză albă

100 g bacon cubuleţe

1 ceapă

2 ouă

2 linguri făină

sare

piper

ulei, pentru prăjit

pesmet

pătrunjel tocat fin

Pentru garnitură

cartofi natur

pătrunjel tăiat

roşii, opţional

sos de iaurt, opţional

Cum se prepară chiftelele de varză

Desfaci primele foi de pe varză, pe care le arunci. Tai varza fideluţă, o freci cu sare şi o pui la opărit, în apă clocotită, 10 minute. O dai deoparte, o scurgi şi o laşi la răcit. Amesteci ouăle bătute, le torni peste varză, pui pătrunjelul, ceapa tăiată mărunt, baconul şi omogenizezi. Presari făina, în ploaie, amesteci bine şi potriveşti cu sare şi piper, după gust. Formezi chifteluţele, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei.

Le serveşti cu garnitură de cartofi natur, presăraţi cu pătrunjel, cu sos de iaurt şi roşii, după gust.