De multe ori, stresul, oboseala sau alte probleme diminuează cheful pentru amor, lucru resimţit şi de organismul nostru. Lipsa dorinţei de sex este pusă, de multe ori, pe seama problemelor cotidiene, însă această stare poate fi de fapt un simptom al unei boli. Citeşte mai mult AICI.

Atunci când renunţi la relaţiile inime, apar câteva modificări în corp. Iată care sunt acestea:

1. Nu trebuie să te temi că vei deveni "mai strâmtă". Muşchii nu mai sunt obişnuiţi să se relaxeze aşa cum o făceau în cazul unui orgasm, însă îşi vor recăpăta tonusul imediat ce îşi vei relua programul normal.

2. Sistemul tău imunitar devine mai sensibil - se cunosc deja beneficiile activităţilor sexuale regulate în ceea ce priveşte sănătatea fizică, deci în perioada de repaos vei fi expusă infecţiilor.

Citeşte şi: Cele mai importante motive pentru care să faci sex mai des

 

3. Nivelul libidoului scade - aici părerile sunt împărţite. Unii consideră că din contră, lipsa unei activităţi sexuale poate duce la o mai mare tentaţie şi nicidecum la o scădere a "poftei". 

4. Vei deveni mai stresată - se pare că lipsa acestei detensionări ne determină să facem faţă mai greu momentelor dificile de zi cu zi. 

5. Sănătatea cardio-vasculară are şi ea de suferit - nu trebuie însă să disperaţi. Puteţi combate efectele lipsei de intimitate cu sport.