Te ajută să dai jos kilogramele

Atât de prietenoase cu silueta ta,gustoasele cireşeconţin în proporţie de mai mult de 75% apă. De aceea,ele devin aliatul tău în lupta cu kilogramele. Îţi satisfac senzaţia de foame sau de dulce,dar nu vin la pachet şi cu un număr caloric mare. Sunt bogate în fibre,fapt care accelerează procesul de reducere al nivelului de colesterol din organism,încetinind absorbţia acestuia în sânge.

Sunt bogate în antioxidanţi

Cu siguranţă că ştii deja că antioxidanţii sunt elixirul tinereţii. Aceştia oferă corpului o mulţime de beneficii,ajutând pe lângă lupta împotriva radicalilor liberi chiar şi la prevenţia apariţiei cancerului şi a bolilor de inimă.

Citeşte şi:Cireşele-medicament pentru mai multe afecţiuni

Îmbunătăţesc sănătatea oaselor

Datorită conţinutului de antociani,pigmenţii mov şi albaştri care dau culoarea cireşelor,durerile provocate de inflamaţii sunt vizibil reduse. Totodată,au un efect de ameliorare în cazul durerilor asociate cu guta şi artrita. Dacă consumi cireşeleîn combinaţie cu magneziu şi calciu,poţi ajuta la întărirerea sănătăţii oaselor.

Te odihneşti mai bine

Un lucru mai puţin ştiut despre cireşe este acela că ele conţin melatonină-substanţa naturată produsă de obicei de creier,răspunzătoare de reglarea ciclurilor de somn. Organismul uman produce în mod natural melatonină pe timpul nopţii,însă uneori cantităţile pot fi insuficiente pentru corp. De aceea,o porţie de cireşe te-ar putea ajuta să adormi mai repede,şi implicit,să produci mai multă melatonină.

Citeşte şi:Cozile de cireşe,diureticele naturii

sursă foto:Pinterest