Clătite cu brânză de vaci şi fără făină - ingrediente

500 de mililitri de lapte

6 ouă

5-6 linguri de amidon

300 de grame de brânză de vaci

1 lingură de ulei de floarea soarelui

zahăr, după gust

smântână

Clătite cu brânză de vaci şi fără făină - mod de preparare

Se bat 5 ouă cu zahăr şi se amestecă continuu. Se adaugă amidonul. Amestecaţi până se obţine o masă omogenă. Se adaugă laptele şi uleiul, se amestecă. Se lasă la temperatura camerei 15 minute.

Se unge tigaia cu ulei de floarea soarelui sau slănină. Se toată aluatul în tigaie şi se prăjesc clătitele doar pe o parte.

Umplutura: se freacă brânza de vaci cu zahărul şi oul rămas. Se poate completa umplutura cu mac sau cu stafide. Se aşează câte o porţie de umplutură pe fiecare clătită, pe partea care nu a fost prăjită şi se rulează.

Se aşează clătitele într-un vas de lut sau ceaun, se unge fiecare strat de clătite cu smântână şi unt topit. Se bagă vasul la cuptorul preîncălzit până la o temperatură de 180 de grade şi se lasă înăuntru pentru 10-15 minute. Timpul de coacere poate să difere de la un cuptor la altul.

Sursa