Clătite de post, reţetă simplă

Ingrediente clătite de post:

  •  250 g făină
  •  200 ml apă minerală
  •  3 linguri ulei
  •  un plic zahăr vanilinat
  •  un praf sare
  •  o lingură zahăr
  •  ulei pentru prăjit
  •  gem, după gust

Preparare clătite de post:

Alege un castron încăpător. Pune în el făina, sarea, zahărul, zahărul vanilat şi amestecă bine de tot toate ingredientele uscate.

Adaugă peste ingredientele de clătite de post de mai sus ulei. Amestecă bine de tot.

Adaugă apoi apa minerală, amestecând pentru a nu se forma cocoloaşe. Ai grijă ca aluatul să fie omogen şi potrivit de gros. Dacă nu curge, mai pune apă minerală.

Toată compoziţia se dă la frigider pentru 30 de minute.

Se scoate din frigider şi se unge tigaia cu ulei. Se coc toate clătitele pe ambele părţi, până sunt aurii.

Se pun pe o farfurie şi se vor umple cu gem, la alegere. Puteţi pune şi fructe proaspete sau presăra zahăr tos. Poftă bună!

Gulaş de post, reţetă uşor de făcut

Sursa: retetepractice.ro