De ce ai nevoie:

o bucată de material de bumbac,lungă de aproximativ 30 cm şi lată cam de 20 cm;

ac şiaţă;

o foarfecă;

lanţ auriu sau argintiu;

un ac de siguranţă cât mai mic;

şnur de diverse culori (auriu).

 

Pasul 1

Din bucata de material taie 12 fâşii de aproximativ 1,5 cm lăţime,apoi întinde-le pe fiecare în parte,trăgând de capete. Vei vedea că acestea vor deveni mai lungi şi mai subţiri.

Pasul 2

Din fâşii formează două grupuri de câte şase panglici,pe care le foloseşti în câteva noduri tip „coroană chinezească“. Apoi,din trei mănunchiuri a câte patru panglici,faci o împletitură clasică în trei.

Pasul 3

Poţi adăuga şnur auriu,dacă vrei ca rezultatul să fie unul spectaculos. Tot ce trebuie să faci este să-l împleteşti alături de unul dintre mănunchiuri. După ce ai terminat de împletit,coase la capăt,ca să nu se desfacă împletitura. Procedează astfel pe ambele părţi. Poţi tăia surplusul de material inestetic de la vârfuri. Pentru un aspect impecabil,îmbracă părţile de final cu material şi apoi coase finuţ pe margini.

Pasul 4

La unul din capete prinde cu aţă lănţişorul auriu,iar la celălalt capăt adaugă acul de siguranţă,cu ajutorul căruia vei încheia colierul la gât. Acul de siguranţă trebuie să fie mic şi de culoarea lănţişorului.

Cu mulţumiri,MissAnaMaria