Celulita este una dintre problemele cosmeticecare afectează în mod disproporţional femeile. Această tulburare a pielii apare atunci când ţesutul devine inflamat datorită unei probleme ale sistemului circulator sau limfatic,ceea ce duce la formarea de adâncituri mici sau noduli. Dar ştiai că uleiul de cocos este foarte bun pentru combaterea celulitei? În plus,sunt mai multe moduri prin care-l poţi folosi.

"Uleiul de nucă de cocos, dacă este folosit singur sau ca parte a unui ulei de corp sau loţiune, lasă o senzaţie mătăsoasă şi păstrează pielea netedă, elastică şi hidratată, datorită acizilor graşi şi proteinelor pe care le conţine",spune expertul de îngrijire a pielii Margaret Weeds.

Aplică ulei de cocos pe zonele afectate de celulită

Aplică ulei în timp ce masezi zonele cu probleme. Acesta va fi absorbit de piele şi va lucra pentru a elibera grăsimea depozitată în celule. În plus,o altă metodă destul de eficientă este să foloseşti o perie atunci când aplici uleiul de cocos pe zonele afectate ale pielii. Prin frecare va fi stimulat sistemul limfatic al corpului,lucru care ajută la eliminarea toxinelor acumulate în celule.

Ulei de cocos şi cafea

Amestecă ulei de cocos cu zahăr şi cafea. Vei obţine o pastă pe care trebuie s-o aplici pe piele,fiind cea care va reduce aspectul celulitei şi care va exfolia pielea. În plus,ingredientele folosite o ajută să rămână hidratată.

Metode alternative pentru a reduce celulita:

Consumând ulei de cocos ajuţi la eliminarea celulitei,dar astfel nu vei reuşi s-o combaţi definitiv. Masarea cu ulei de cocos a zonei cu probleme este cea mai eficientă metodă.

1. Include în dieta zilnică alimente alcaline. Acestea previn formarea prin reducerea acidităţii din corp,ea fiind cea care duce la dezvoltarea celulitei.

2. Bea mai multă apă şi sucuri naturale din fructe. Acestea ajută la eliminarea toxinelor din celulele pielii.

3. Practicarea de exerciţii este foarte importantă atunci când vrei să elimini celulita. Dacă nu reuşeşti să ajungi zilnic la sala de sport,atunci ieşi în parc cu bicicleta sau aleargă. Totodată,în acest caz,exerciţiile aerobice sunt foarte eficiente.