Insomnia este o afecţiune strâns legată de pedispoziţia către bolicronice,hipertensiune arterială,diabet de tip II şi se stimează că între 24 şi 34% din populaţia cu vâsta peste 65 de ani suferă de insomnie.

Veştile bune vin tot din partea analizelor ştiinţifice,în urma cărora s-a descoperit că sucul din sparanghel are puteri terapeutice în înbunătăţirea calităţii şi duratei de somn. În plus,reduce simptomele uneiinsomniiagravate de timp.  

Nu este nimic mai rău decât să suferi din pricina unei nesuferite de insomni,care nu te lasă să te odihneşti suficient,cât să fi capabil a doua zi să-ţi faci treburile pe care ţi le-ai propus,spun psihologii.

Dacă nu dormi,nu te mai poţi concentra la serviciu sau la alte activităţi importante,cum este condusul (aici e o problemă serioasă,pentru că somnul îţi poate juca feste şi poate apărea chiar la volanul maşinii).

Mai mult,când nu te odihneşti,poţi fi o persoană destul de morocănoasă pentru ceilalţi.

Reţeta sucului care aduce somnul

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

1 castravete

1 rădăcină de ghimbir

1 lămâie

1 măr verde

9 tulpini de sparanghel

Cum să-l pepari:

Înmoi sparanghelul în apă rece,tai felii catravetele,lămâia şi mărul. Blenduieşti fructele,castravetele,ghimbirul şi apoi adaugi şi sparanghelul. Consumă acest suc după masa de prânz.

Amestecul cu gust delicios relaxează activitatea în corp,iar legumele au un efect pozitiv asupra stării psihice,înlăturând insomnia,prevenind indigestia,creşterea presiunii arteriale şi stresul.