Cele mai bune uleiuri esenţiale pe care le poţi folosi pe piele pentru a combate uscarea sunt:

Uleiul esenţial de nucă de cocos


Uleiul esenţial de nucă de cocos trebuie să facă parte din rutina de îngrijire a pielii, pentru că este un ingredient care conţine o cantitate mare de substanţe nutritive esenţiale. Masează pielea picioarelor (corpului) cu ulei esenţial de nucă de cocos după ce ai făcut duş, lăsându-l să acţioneze peste noapte. Repetă tratamentul în fiecare seară.

Uleiul esenţial din seminţe de muştar


Datorită proprietăţilor antibacteriene care luptă împotriva agenţilor externi, uleiul esenţial din seminţe de muştar menţine tegumentul hidratat şi îl hrăneşte. Aplică pe piele ulei esenţial (ca pe crema/loţiunea hidratantă), în fiecare zi, pentru ca ea să devină catifelată şi plăcută la atingere.

Capsule uleioase de vitamina E


Un alt ulei foarte eficient, care poate fi folosit pentru încetinirea procesului de îmbătrânire este uleiul de vitamina E, găsit în capsule. Pune într-un bol conţinutul a două capsule de vitamina E şi masează tegumentul cu el. Repetă tratamentul de două-trei ori pe săptămână.

Uleiul esenţial de jojoba


Uleiul esenţial de jojoba are proprietăţi antiseptice şi antibacteriene, care ţin la distanţă toate problemele dermatologice şi care îi oferă tegumentului substanţe nutritive esenţiale. Masează pielea picioarelor cu ulei esenţial de jojoba după duş, apoi lasă-l să acţioneze 20-25 de minute. Clăteşte la final cu apă călduţă.

Credite foto: www.pexels.com; www.lifealth.com.