Lichide în timpul meselor

Apa,sucul sau ceaiul consumate,în timpul meselor,cu alimente solide pot deveni o alegere nepotrivită. De ce? Ei bine,lichidele afectează (diluează) enzimele de care are nevoie organismul pentru a digera alimentele. De aceea,este recomandat ca lichidele să fie consumate cu cel puţin 10 minute înainte de masă sau cel puţin jumătate de oră după ce mâncăm.

Proteine animale şi surse de carbohidraţi

Carne şi cartofi sau paste cu carne sunt doar câteva dintre exemplele nocive în care proteinele animale se întâlnesc cu sursele de carbohidraţi. Aceste combinaţii reduc drastic procesul de metabolizare a nutrienţilor,o parte din proteine intrând într-un proces de putrefacţie,iar o parte din carbohidraţi fermentând. De aici reies eructaţiile,flatulenţa şi crampele neplăcute cauzate de balonare.

Află de AICI ce alte combinaţii de alimente sunt contraindicate.