1. Combinaţii de alimente - Friptura cu carbohidraţii

Nu de puţine ori ai auzit că nu trebuie să mănânci friptură cu cartofi prăjiţi. De fapt,nu trebuie să combinila nicio masă proteinele (carne,peşte,ouă sau brânză) cu carbohidraţi (pâine,paste,cereale,cartofi sau dulciuri). Această asociere încetineşte absorbţia substanţelor nutritive,deoarece carnea se digeră mai repede decât cartofii. Rezultatul este dezastruos pentru silueta ta:sistemul imunitar este la pământ,iar kilogramele se depun văzând cu ochii.

2. Făinoasele cu zahăr

Prăjiturile sunt delicioase,dar combinţia dintre amidonul din făină sau din paste făinoase şi orez,cu zahăr,dulceaţă,miere,sirop sau chiar cu fructe dulci este complet nefericită. Această asociere dereglează acţiunea pancreasului,cel care este responsabil cu nivelul zahărului în sânge. Astfel glucidele din paste sau din făină nu mai sunt digerate şi se depun pe burtică sau pe şolduri.

3. Combinaţii de alimente care îngraşă - Cafeaua si cerealele

Este bine să nu combini niciodată cafeaua cu un mic dejun bazat pe lapte cu cereale mai ales dacă acestea din urmă sunt bogate în fier. Cafeaua înhibă absorbţia fierului,de aceea nu trebuie să asociezi la aceeaşi masă alimente bogate în fier cu băuturi care conţin cofeină.

4. Fructele cu masa de prânz sau cu cina

Nu de puţine ori ai auzit că fructele sunt cel mai sănătos desert. Ei bine,dacă le mănânci după o masă bogată în legume şi carne sau brânzeturi,fructele îşi pierd multe din proprietăţile lor nutritive. Aşadar pe lista cu combinaţii de alimente care îngraşă trebuie trecute şi fructele mâncate împreună cu carne / brânză.

În plus,fructoza pe care o conţin,nu se mai digeră uşor,ci se transformă în zahăr şi se depune în zonele pe care tu le vrei mai subţiri. Cel mai bine este să le consumi ca gustare,fără să le asociezi cu niciun alt tip de aliment.

5. Combinaţii de alimente care îngraşă - Pâinea cu grăsimi şi glucide

Tartina cu unt şi gem sau miere este de mult considerată baza unui mic dejun sănătos. Ei bine,nu mai este chiar aşa pentru că această  combinaţie este o bombă calorică pentru tne. În al doilea rând,fiecare aliment îngreunează digestia celuilalt ceea ce duce inevitabil la o siluetă mai rotundă.

V-ar putea interesa şi articolele despre: Dieta indiană, Dieta daneză sau Dieta japoneză.