Ghimbir

Ghimbirul este de mult folosit de medicina populară pentru a trata de toate,de la răceli la constipaţie. Ghimbirul poate fi folosit proaspăt sau sub formă de pudră. Deşi aroma dintre cel proaspăt şi cel măcinat este semnificativ diferită,ele se pot înlocui în diferite reţete. În general poţi înlocui 1/8 linguriţă de ghimbir măcinat cu 1 lingură de ghimbir proaspăt ras şi viceversa.

Consumul de ghimbir şi de produse cu ghimbir pe lângă medicamentele prescrise pentru greţuri stomacale poate linişti stomacul în tratamentul pentru cancer.

Rozmarin

Rozmarinul este o plantă mediteraneană lemnoasă şi viguroasă care are frunzele în formă de ace şi este şi o bună sursă de antioxidanţi. Rozmarinul este folosit în bucătăria mediteraneană şi îl vei vedea inclus că ingredient principal în condimentarea felurilor de mâncare italieneşti. Îl puteţi folosi la supe,sosuri de roşii,pâine şi carne de pui,vită sau miel.

Rozmarinul poate ajuta la detoxifiere,indigestie şi flatulenţă şi alte probleme digestive;lipsa de poftă de mâncare. Încearcă să bei trei ceşti de ceai de frunze de rozmarin zilnic pentru a ameliora aceste probleme.

Turmeric

Turmericul este o plantă din famiia ghimbirului,este unul dintre ingredientele care dau culoarea galbenă mâncărurilor şi are o aromă specifică. Componenta activă din turmeric este curcumina. Această componentă are proprietăţi antioxidante,anti-inflamatorii,împiedicând dezvoltarea cancerului. Suplimentele cu extract de turmeric se studiază pentru a afla dacă ele au un rol în prevenirea şi tratarea unor cancere,inclusiv cel de colon,prostată,sân şi piele. Deşi rezultatele par promiţătoare,ele au fost cercetate în laborator pe animale,deci nu se ştie clar încă dacă aceste rezultate se pot regăsi şi la oameni.

Chili (ardeiul chili)

Chili conţine capsaicină,un compus care îndepărtează durerea. Când capsaicina se aplică pe piele se eliberează o substanţă chimică numită substanţa P. După o perioadă de utilizare,cantitatea de substanţă P produsă în acea zonă scade,reducând astfel durerea. Dar aceasta nu înseamnă să aplici chili ori de care ori ai dureri. Chili trebuie folosit cu grijă deoarece produce arsuri în contact cu pielea. De aceea,dacă ai dureri şi doreşti să încerci puterea ardeiului,cere medicului să-ţi prescrie un unguent cu capsaicină. S-au obţinut rezultate bune în tratarea durerilor neuropatice (durerea ascuţită,puternică care urmează nervului) după operaţia de cancer.

Un alt avantaj al ardeiului chili este că se poate folosi în caz de indigestie. Unele studii au demonstrat că înghiţitul în cantităţi mici poate reduce indigestia.

Mentă

Menta este folosită de mii de ani în probleme digestive pentru a elimia gazele,indigestia,crampele şi diareea. Poată ajuta şi în sindromul colonului iritabil şi intoxicaţie alimentară. Menta calmează muşchii stomacului şi îmbunătăţeşte activitatea bilei,ajutând alimentele să treacă mai repede prin stomac.

Dacă tratamentul sau cancerul îţi provoacă dureri stomacale,încearcă să bei o ceaşcă cu ceai de mentă. În comerţ se găsesc multe varietăţi de ceai sau îţi poţi face propriul ceai fierbând frunze uscate de mentă în apă sau turnând apă fiartă peste frunzele proaspete şi lănsându-le să stea câteva minute până când ceaiul atinge tăria dorită.

Menta poate calma şi durerea de gât. Din acest motiv este folosită pentru a îndepărta durerile bucale care apar după chimioterapie şi radiaţii,este ingredientul principal în tratamentele pentru această stare.