Este vorba de seminţele de chimion,care sunt folosite de secole pentru proprietăţile lor medicinale.

Studiul efectuat de oamenii de ştiintă de la Universitatea Medicală Iraniană Shahid Sadoughi arată că persoanele care consumă o singură linguriţă de chimion pe zi,îşi reduc în mod vizibil grăsimile din sânge şi din corp.

În urma experimentului,cercetătorii au ajuns la concluzia ca femeile care au mâncat câte un iaurt sărac în grăsimi în combinaţie cu o linguriţă de seminţe de chimion,şi-au redus în mod vizibil Indicele de Masă Corporală,dar şi nivelul colesterolului din sânge.

Aceste beneficii sunt posibile datorită substanţelor din compoziţia seminţelor de chimion care reduc absorbţia colesterolului în corp. În plus,specialiştii susţin că acest condiment stimulează şi metabolismul,grăbind astfel arderea depozitelor de grăsime din corp.

Seminţele de chimion pot fi consumate în combinaţie cu iaurturi simple sărace în grăsimi sau în salate şi diverse sosuri.