De ajutor în dispepsie

Problemele de sănătate pot fi tratate cu ajutorul ardeiului iute. Potrivit unui studiu realizat de trei doctori italieni,simptomele dispepsiei (durere,discomfort abdominal şi arsuri la stomac) se reduc la jumătate,după ce pacienţii consumă pudră de ardei iute. 15 pacienţi care au participat la studiu au primit un placebo,în timp ce alţi 15 au primit 2,5 g de pudră de ardei iute în fiecare zi (împărţite în porţii luate înainte de fiecare masă).

Ambele grupuri au luat tratamentele respective timp de cinci săptămâni şi au evaluat simptomele lor în fiecare zi pe o scară de la zero la trei (scorul mai mare indică simptome mai severe). Până în ultima săptămână de tratament,simptomele grupului care a consumat pudră de ardei roşu s-au redus cu 60%.


Citeşte şi:

Factori care îţi îmbolnăvesc inima

Sfaturi esenţiale pentru o inimă sănătoasă


Te apără de bolile de inimă

Ardeiul iute este indicat şi în remediile pentru hipertensiunea arterială. Leacurile cu acest aliment curăţă arterele şi contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rău sau a trigliceridelor. Cei care consumă ardei iute au şanse mai mici să se îmbolnăvească de boli de inimă sau să facă un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Ţine la distanţă diabetul

Cpasaicina,substanţa care îi dă iuţeala specifică,estompează durerea şi previne apariţia multor afecţiuni. Printre acestea se numără cancerul,diabetul,ateroscleroza,diabetul zaharat. În plus,ardeiul roşi conţine şi vitamina A şi beta-caroten. Acesta din urmă nu este doar un antioxidant puternic,ci are un rol important în reducerea simptomelor astmului.