Dacă majoritatea medicamentelor farmaceutice brevetate au numeroase efecte secundare,turmericul are numeroase beneficii,fiind demonstrat empiric cum acest condiment influenţează pozitiv în peste 160 de căi organismul.

În timp ce nicio mâncare sau plantă nu este potrivită pentru toată lumea şi multe dintre ele au efecte nedorite,secundare adverse,curcuma este cu adevărat unică în marja sa deosebit de ridicată vizavi de siguranţa pentru sănătate,comparativ cu anumite medicamente,de exemplu,hidrocortizonul,ibuprofenul şi medicamentele chimioterapicele.

 

De ce boli te apară

 

Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit peste 600 de beneficii ale turmericului. Unele dintre proprietăţile uimitoare ale acestui condiment-medicament includ:

Distrugerea celulelor canceroaserezistente la medicamente;

Distrugerea celulelor stem canceroase;

Protejează organismul de distrugerile provocate de radiaţii;

Reduce inflamaţiile;

Protejează împotriva intoxicaţiei cu metale grele (plumb,mercur,arsen);

Stopează dezvoltarea Alzheimerului.

 

Cum îl poţi consuma

 

Există sute de reţete cu privire la modul în care poţi utiliza turmeric. Specialiştii spun că cele mai bune modalităţi prin care poţi consuma turmeric este adăugat în mâncare sau folosit în diverse băuturi.

Corpul nostru absoarbe substanţele nutritive din alimente prin intestinul subţire,dar înainte de asta,alimentele ajung întâi în stomac. Componenta activă din turmeric,cunoscută sub numele de curcumina,este solubilă în grăsimi,ceea ce înseamnă că se dizolvă în grăsimi. O variantă la-ndemână este consumul de turmeric sub formă de băuturi.