Pasiunea pentru desen a descoperit-o încă din copilărie, când a început să dea naştere primelor sale creaţii artistice. “Desenez şi pictez de la şapte ani. Am absolvit Liceul de Arte Ionel Perlea, din Slobozia, specializarea Arhitectură, Arte Ambientale şi Design. Au fost 12 ani de pictură, desen, modelaj şi în cele din urmă arhitectură.” , povesteşte Michaela Prosan.

În ciuda anilor de pregătire, tânăra a realizat că îşi doreşte să urmeze o altă carieră. Astfel, după terminarea liceului, Michaela a schimbat profilul şi s-a orientat spre lumea teatrului şi a filmului.

“Eram sigură că o să merg cu studiile în aceeaşi direcţie, aveam în plan designul de interior, până în ziua în care m-am înscris la un workshop de actorie care se ţinea la Teatrul Arca. Atunci s-a produs declicul. Mi-am zis: <>. Deşi, mi-a fost frică şi aveam emoţii mari pentru că mă îndreptam către o zonă care nu-mi era familiară, m-am bazat pe intuiţia, respectiv ambiţia mea şi, după ce am terminat liceul, am fost admisă la UNATC, la clasa domnului Florin Zamfirescu.”, spune frumoasa actriţă, care a ajuns astăzi să facă parte din distribuţia primei drame psihologice, realizate de Ruxandra Ion, din peisajul serialelor autohtone.

Telespectatorii o pot urmări pe Michaela Prosan luni, de la ora 20.00, la Antena 1, în serialul “Fructul oprit”.