Pe aceeaşi temă:

Alege rujul care ţi se potriveşte

5 paşi către un ten perfect

Mod de aplicare

Începe prin a-ţi curăţa bine faţa cu ajutorul unui demachiant. Foloseşte apoi o loţiune tonică şi o cremă hidratantă.

Poţi să aplici fondul de ten pe toată faţa sau doar acolo unde este nevoie,în special pe zona T. Începe din centrul feţei şi mergi spre exterior,frunte şi pomeţi.

Întinde-l uşor cu ajutorul unui burete special şi aşteaptă câteva minute să intre în piele. La final,aplică puţină pudră.

Fond de ten pudra

Indicat pentru tenul normal sau mixt,acesta este uşor şi rapid de aplicat şi estompează zonele lucioase (bărbie,nas,pomeţi).

Creează un aspect natural şi o piele catifelată.

Fond de ten pudră LastingFinish MineralsRimmel. Preţ:30 lei

Fond de ten crema

Potrivit pentru tenul uscat,acesta hidratează,oferă o foarte bună acoperire şi poate fi aplicat cu precizie acolo unde este nevoie.

Alege un fond de ten pe bază de ulei şi evită-le pe cele pe bază de apă,care usucă pielea.

Fond de ten cremă Yves Rocher. Preţ:55 lei

Fond de ten compact

Pentru un ten gras,acesta acoperă coşurile,petele şi porii dilataţi. Alege un fond de ten fără ulei,rezistent la transfer,
şi combate aspectul lucios din zona T cu pudră.

Fond de ten compact Ideal Shade Avon. Preţ:25,99 lei

Fond de ten lichid

Ideal pentru tenul normal,acesta e uşor de aplicat,oferă o acoperire uniformă şi conferă tenului un aspect natural. Este disponibil în formule pe bază de apă şi pe bază de ulei.

Fond de ten lichid Dream Satin Maybelline. Preţ:34.9 lei

Care este nuanţa potrivită?

Primul pas în alegerea unui fond de ten este să-l armonizezi cu tenul tău. Alege o culoare cât mai apropiată de cea a pielii,iar vara foloseşte un fond de ten într-o nuanţă mai închisă,deoarece pielea este bronzată.

În funcţie de ocazie,alege un fond de ten mat,pentru un machiaj de zi,sau unul cu aspect sidefat,pentru seară.

Cu sau fără factor de protecţie?

Atunci când îţi cumperi un fond de ten,ai grijă să aibă factor de protecţie solară. Dacă ai tenul deschis la culoare şi predispus la iritaţii,alege un factor de protecţie ridicat. Vei preveni astfel îmbătrânirea prematură a pielii,cauzată de razele solare.

Aşa îl testezi?

Aplică fondul de ten ales,de la o nuanţă mai închisă spre una mai deschisă,pe linia maxilarului. Aici se va observa cel mai bine dacă aceasta se potriveşte cu tenul tău.

Orice fond de ten arată un pic mai închis la culoare în recipientul său,aşadar ţine cont de acest lucru când faci o alegere.