Fiecare parfum este compus din „note' diferite care determină mirosul general. Aceste note constau în trei straturi diferite, numite note de bază, de mijloc şi de vârf şi toate lucrează împreună pentru a crea un miros specific.


Fii atentă la concentraţie  

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentraţii. Pe măsură ce concentraţia este mai mare, preţul devine şi el mai mare dar, în acest caz, parfumurile au un miros mai puternic, care durează mai mult.

Cea mai mare concentraţie este indicată pe sticlele pe care scrie „parfum" sau „perfume". În acest caz mireasma va dura toată ziua, cu o singură aplicare la încheieturi sau în puncte de puls. 

Următorul nivel este „eau de parfum" care, de obicei, durează aproximativ şase ore după aplicare.

Cel de-al treilea nivel este numit „eau de toilette" şi este de obicei o variantă accesibilă. În mod obişnuit este nevoie de mai multe aplicări pe parcursul zilei pentru ca aroma să dureze.

A patra şi cea mai mică concentraţie de parfum se găseşte în „eau de cologne", care durează aproximativ două ore de la pulverizare.


Cum testezi parfumul

Ai ales deja un parfum, însă înainte de a-l cumpăra, probează-l şi pe piele. Pentru că ph-ul acesteia poate schimba aroma finală a parfumului. Este o idee bună să pulverizezi o cantitate mică pe încheieturi, să aşteptaţi câteva zeci de minute şi apoi să miroşi.


Foloseşti un parfum scump, însă nu rezistă atât de mult pe cât ţi-ai dori? Probabil că faci şi tu aceste greşeli. Experţii au dezvăluit cum se foloseşte corect parfumul şi care sunt cele mai bune zone pentru ca mirosul să persiste o zi întreagă. Aşa îl foloseşti corect. 


Sursă: viva.ro