Prin acest procedeu,celulele moarte sunt îndepartate,pielea devine mai luminoasă şi în acelaşi timp este accelerat procesul de regenerarea celulară. Condiţia esenţială este să alegem agentul de exfoliere potrivit tipului de piele. Exfolierea poate fi făcuta şi acasă cu succes,dacă respectăm câteva indicaţii de bază.

În cazul în care vorbim despre exfolierea corporală,alegerea scrub-ului se face în funcţie de tipul de piele:normală,uscată sau sensibilă.

Dacă aveţi pielea normală,alegerea unui scrub bun nu este o mare problemă. Accentul se va pune pe concentraţia ingredientelor active prezente în produs,cumulate în aşa fel pentru a menţine pielea sănătoasă. Dacă dorim pe lângă efectul de exfoliere a celulelor moarte să mai obţinem şi un efect anticelulitic,putem opta pentru un exfoliant cu particule de cafea sau sare de mare în componenta sa.

Citeşte şi:Cum să exfoliezi pielea fără a folosi un exfoliant

Particulele abrazive de cafea sau sare de mare exfoliază în primul rând pielea şi o face mai luminoasă,precum şi îmbunătăţirea circulaţiei sanguine la nivelul pielii,efect care ajuta mult în lupta cu celulita. Dacă dorim să obţinem doar un efect de luminozitate şi hidratare,vom alege un scrub cu ingrediente hidratante în componenta lui,ca de exemplu:aloe vera,ulei de jojoba,ulei de avocado sau cocos.

Dacă aveţi pielea uscată,recomandarea este să alegeţi un scrub cu o formulă nu prea puternică,deoarece acesta va lipsi pielea de toată hidratarea şi o va uscaşi mai mult. Ideal ar fi ca acest produs să conţină ingrediente hidratante şi chiar nutritive,pentru a-i oferi pielii în timpul procesului de exfoliere şi hidratarea de care are nevoie. Întotdeauna după procesul de exfoliere vom aplica o cremă de corp super hidratantă.

Citeşte şi:Tratamente de înfrumuseţare cu urzici

Dacă aveţi pielea sensibilă,subţire,favoritul ar fi un scrub care exfoliază cu ajutorul enzimelor,cum ar fi enzimele extrase din papaia sau ananas. Aceste enzime vor exfolia superficial celulele moarte ale pielii,fără a agresa bariera de protecţie a pielii,sensibilizând-o şi mai mult. În acest caz se vor evita exfoliatori care au în componenta lor particule abrazive.

Aceste informaţii au fost oferite de Diana Marandiuc,trainer Naturys România.