Poţi scăpa de aceasta cu ajutorul plantelor din natură. Sub formă de infuzii sau băi,acestea pot ajuta organismul în mod natural să fie din nou în formă.

Baie tonică cu rozmarin

Pune într-un săculeţ din pânză 100 g de rozmarin. Aşază-l într-un vas,peste care toarnă apă clocotită. Acoperă cu un prosop,iar după 30 de minute,toarnă soluţia în apa din cadă. Ai grijă ca apă de baie să nu-ţi depăşească mijlocul,când stai în şezut şi baia să nu dureze mai mult de 20 de minute.

Tinctură de valeriană

Un alt remediu la care poţi să apelezi pentru a înlătura astenia de toamnă este tinctura de valeriană. Planta are acţiune antidepresivă şi sedativă. Specialiştii recomandă administrarea a 10 picături de valeriană,de 3 ori pe zi,până se observă primele îmbunătăţiri. Totodată,poţi apela şi la capsulele cu valeriană. Acestea se găsesc la plafar şi se consumă între două şi patru capsule pe zi,în funcţie de severitatea simptomelor.


Citeşte şi:

Astenie de toamnă? Iată ce alimente te ajută!

Scapă de boli cu siropuri de toamnă


Infuzia de sunătoare

Deoarece sunătoarea este o plantă antidepresivă este indicată în tratarea asteniei de toamnă. Prepară o infuzie din două linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită şi bea câte una-două căni pe zi,21 de zile. Specialiştii recomandă să nu depăşeşti zona zilnică,deoarece consumul excesiv de ceai de sunătoare favorizează apariţia migrenelor. Totodată,în timul tratamentului evită să consumi brânzeturi fermentate,ciocolată şi castraveţi în oţet.  

Ceaiul de ghimbir

Este folosit de mii de ani şi te scapă de indigestie,migrene şi astenia de toamnă. Spală bine o rădăcină de ghimbir,dă-o prin răzătoare şi adaug-o în 250 ml de apă clocotită,la fiert. După 2 minute stinge focul,acoperă,lasă să se răcească şi filtrează. Consumă 1 cană pe zi,până vezi îmbunătăţiri. Ceaiul de ghimbir nu este recomandat femeilor însărcinate,diabeticilor,celor care urmează să fie supuşi unor intervenţii chirurgicale.