Deşi,la prima vedere,ai putea spune că ţinutele formale (impuse în anumite medii:cabinete de avocatură,corporaţii...) sunt restrictive sau plictisitoare,haide să le dăm un pic de credit.

În esenţă,având (în mare) numai astfel de obiecte vestimentare,reduci timpul petrecut,zi de zi,în faţa dulapului. În orice moment,ştii care-ţi sunt opţiunile şi asta reduce şi din stresul cu care te-ai confrunta în astfel de circumstanţe.

Formulele simple de stil vestimentar nu implică şi lipsă de imaginaţie. Te poţi juca oricând cu texturi,culori şi accesorii,pentru a face lucrurile interesante dar,în principiu,silueta (modele alese,croiul) rămâne aceeaşi.


Citeşte şi:

Haine chic pe care să le porţi în această toamnă

Ce haine ţi se potrivesc în funcţie de zodie


Cum începi?

Pentru început,aruncă un ochi în garderobă şi aruncă tot ce nu-ţi este de folos. Toate acele haine care stau sezon după sezon neatinse. Nu degeaba se întâmplă asta!

Următorul pas este să iei în considerare personalitatea ta,în ceea ce priveşte stilul. Dacă eşti genul feminin,atunci probabil,o să vrei să păstrezi cât mai multe fuste şi rochii. Dacă mizezi pe comoditate şi pe un aer uşor masculin (dominant),nu ai de ce să nu ai cât mai multe perechi de pantaloni în dulap. Gândeşte-te şi la paleta de culori şi de imprimeuri care te avantajează.

În al treilea rând,stabileşte ce fel de formă are corpul tău. Întreabă-te ce fel de haine îţi măgulesc silueta şi alege-le pornind de aici. Poţi cere şi ajutorul unei prietene.

Ce urmează?

Odată ce ai parcurs aceşti paşi,începe să-ţi faci ceea ce se numeşte o "colecţie" de piese de bază,cu care să-ţi construieşti ţinutele.  

Investeşte în topuri şi bluze cu decoltee măgulitoare şi texturi interesante. La fel procedezi şi cu restul hainelor. Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării.

Şi trebuie să înţelegi că acest proces durează şi că nu este suficientă o raită prin magazine,într-o după-amiază,când ai plecat mai devreme de la birou. Este o ţintă ce poate fi atinsă cu ajutorul unei implicări din partea ta,pe termen lung.