Te iubeşte, dar ţi-a dat de înţeles că nu este dispus să-şi pună pirostriile în viitorul apropiat. Ai obosit să-i asculţi explicaţiile. Iar după o perioadă de aşteptări inutile, simţi că trăieşti o relaţie iluzorie. Da, şi te mai şi enervezi când ştii că toate prietenele tale s-au aşezat, rând pe rând, la casele lor. Chiar dacă nu se grăbeşte să-ţi ceară mâna, nu dispera. Ia atitudine!

Explică-i, dar nu insista

Vorbeşte cu el şi explică-i de ce este atât de important pentru tine acest pas. Fă-l să înţeleagă că sentimentele tale nu se vor schimba după oficializarea relaţiei. Arată-i că-i înţelegi temerile, îndoielile şi că reprezintă o reacţie normală. Nu-l ameninţa şi nu-i da ultimatumuri! Potrivit statisticilor, majoritatea bărbaţilor au îndoieli cu privire la căsătorie. Adesea, motivele pot fi o traumă psihologică din copilărie. Nu e vina lui, nu e nici a ta. Nu te aştepta să-şi schimbe părerea peste noapte, abordează-l cu răbdare, fără să fii insistentă.

Oferă-i libertate

De obicei, ambii parteneri îşi doresc să cunoască fericirea supremă. Singura diferenţă este că, pentru femei, inelul şi statutul marital înseamnă stabilitate şi siguranţă, iar pentru bărbaţi, conceptul de căsătorie e legat de îngrădirea libertăţii. Arată-i că această căsătorie nu va schimba obiceiurile sale de odinioară. Încurajează-l să-şi vadă în continuare prietenii şi să-şi petreacă timpul cum îi place. Lasă-l să aibă propriile lui hobby-uri, care nu te includ pe tine.

Renunţă la cicăleli

Unul dintre motivele pentru care bărbaţii nu se decid să se căsătorească este pentru că nu se simt apreciaţi. Ar putea fi în stare să îndure timp îndelungat cicălelile şi criticile tale, dar sunt şanse puţine să vrea să te ceară de nevastă. Astfel, dacă ai o nemulţumire, încearcă să nu-i mai scoţi ochii şi să vorbeşti calm. Arată-i că-l apreciezi pentru ceea ce este şi că ai încredere în el.

Sparge rutina

Pregăteşte-i surprize la care nu ar putea să se aştepte. Acestea sunt o opţiune bună pentru a vă redescoperi şi de a crea amintiri. Nu-ţi fie teamă să fii romantică şi, din când în când, rebelă. Acordă atenţie şi aspectului fizic, deoarece oricărui bărbat îi plac femeile îngrijite. Păstrează-ţi mereu o latură misterioasă, iar atunci când ieşiţi în oraş, încearcă să arăţi şic şi să fii încrezătoare. Astfel, vei capta toate privirile şi-l vei face gelos. Dacă va simţi că te poate pierde definitiv, va dori să-i fii alături mereu.