Mai puţine calorii,o imunitate mai puternică

Cercetătorii americani de la Univesitatea Tufts din Boston,au descoperit că,dacă mâncăm puţine calorii şi slăbim,"câştigăm" puncte preţioase şi la capitolul imunitate. Medicii au convins 46 de voluntari supraponderali,cu vârstele între 20 şi 40 de ani,să consume cu 30 la sută mai puţine caloriitimp de 6 luni. Regimul alimentar a fost stabilit de specialişti. La finalul dietei,cercetătorii au evaluat starea de funcţionare a unor celule ale sistemului imunitar şi au constatat că acestea lucrau impecabil. Este primul studiu de acest fel care stabileşte o legătură directă între slăbire şi imunitate.

Alimentele bogate în antioxidanţi întăresc imunitatea

Se spune că imunitatea majorităţii oamenilor funcţionează până la 50%. Cercetările au demonstrat însă că alimentele pline de nutrienţi şi antioxidanţi au capacitatea de a dubla funcţionarea sistemului imunitar în prevenirea bolilor,ţinând cont că odată cu vârsta,toxinele (din alimentaţie şi din mediul înconjurător) se depozitează în corp,intervin schimbările hormonale,iar corpul se va îmbolnăvi mai repede şi mai uşor.

Obiceiurile sănătoase sunt benefice

Spălatul pe mâini,sportulregulat,somnul suficient şi vizitele dese la medic ajută la menţinerea unui sistem imunitar puternic. Dar şi ce şi cât mănânci poate să-ţi influenţeze la fel de mult sănătatea.

Infometerarea slăbeşte imunitatea

Potrivit specialiştilor Ropharma,să urmezi o dietă „după ureche” îţi afectează sistemul imunitar şi poate provoca afecţiuni virale sau la nivel digestiv (ulcer,colecistita,pancreatită),malnutriţie,dereglarea metabolismului şi secarea organismului de resurse. O alimentaţie drastică afectează sistemul imunitar deoarece nu asigură echilibrul optim între vitamine,minerale şi alţi nutrienţi de care ai nevoie zilnic. În plus,adeseori regimurile de slăbit atrag după sine scăderea capacităţii de memorare ori diminuarea atenţiei. Pentru a evita efectele nocive ale alimentaţiei insuficiente sau necorespunzătoare,nu se urmează cure de slăbit în mod repetat,asocierile nepotrivite dintre alimente trebuie evitate,iar exerciţiile fizice sunt esenţiale pentru un organism sănătos.


Citeşte şi:

Remedii care-ţi întăresc imunitatea

Super-alimente şi băuturi care îţi îmbunătăţesc imunitatea