Câte dispute n-au fost de-a lungul vremii între soţi pe tema sexului nou-născutului? Taţi care voiau numai băieţi sau soacre care visau să aibă nepoate frumoase,numai bune pentru căsătorii cu tineri bogaţi... Literatura este plină de asemenea personaje,dar nici viaţa nu se lasă mai prejos. Oricum ar fi,există şi astăzi o mulţime de superstiţii pe care le urmăm ca să influenţăm sexul bebeluşului.

Ceea ce mănânci contează!

Alimentele pe care le consumi înainte de a concepe copilul îi pot influenţa sexul. De exemplu,dacă îţi doreşti un băieţel,este bine să mănânci mai sărat. În vechime,exista credinţa că sarea este semnul bogăţiei,iar bărbatul era acela care aducea banul în casă. Când vrei să naşti o fetiţă,este de dorit să mănânci dulciuri,mai ales ciocolată,legume dulci,morcovi în special,şi fructe,cum sunt bananele.

Pregătirea patului conjugal

Se spune că dacă împodobeşti patul conjugal cu broderii şi dantele,există şanse mari să ai o fetiţă. Un pat cu aşternut mai puţin colorat şi şifonat este mai degrabă locul în care va fi conceput un băiat. Doar se ştie cât de dezordonaţi pot fi băieţii în viaţa de zi cu zi...


Citeşte şi:

Rugăciuni de ajutor pentru copii

Cum e să fii mamă de tripleţi


Muzica este hotărâtoare

În momentul concepţiei,melodiile ritmate pot influenţa apariţia unei fetiţe. Se ştie că ele sunt pline de vioiciune,se nasc mai repede şi plâng mai mult decât băieţii. În schimb,o muzică lentă favorizează conceperea unui băieţel. Cei mai mulţi băieţi se nasc mai greu,chiar puţin după termen. De altfel,ei sunt mai calmi şi mai cuminţi decât fetiţele în primii ani de viaţă.

Ghidează-te după Lună

Luna influenţează multe aspecte ale vieţii unei femei,chiar şi sexul copiilor pe care îi va naşte. Se spune că pentru a avea un băieţel,este bine să faci dragoste când Luna este în pătrar. Se mai spune că faci băiat şi dacă îl concepi noaptea,dar numai dacă cel care a „iniţiat” partida de amor a fost partenerul. Şi dacă întruneşti toate aceste condiţii,plus una esenţială:ca iubitul tău să prefere boxerii-evident,nu în pat!,garantat vei avea un flăcău de toată frumuseţea.

Tradiţia moţului şi a turtei

Dacă participi la „tăierea moţului” sau la „ruperea turtei”,obiceiuri care se practică atunci când copilaşii împlinesc un anişor de viaţă,nu ezita să iei câteva fire din părul tăiat. Sexul copilului aniversat îl va influenţa pe cel al viitorului tău copil. Mâncând o bucăţică din turta care se rupe peste capul unei fetiţe,este posibil să naşti o fetiţă.

Frigul te ajută să ai băiat

S-ar părea că printre factorii care pot influenţa sexul copilului se află şi temperatura din camera unde părinţii încearcă să conceapă un bebeluş. Astfel,dacă în încăperea respectivă este frig,copilul va fi băiat,iar dacă-i cald,va fi fată.

Superstiţii "ştiinţifice"

Prin anii '80,se credea că făcând înainte de sex spălături vaginale cu o soluţie alcalină pe bază de bicarbonat de sodiu,femeile cresc şansele de a avea un băiat. Explicaţia este simplă:spermatozoizii purtători de gene masculine înoată mai repede într-un astfel de mediu decât cei purtători de gene feminine.

Şi,totuşi,e adevărat că...

... potasiul,care se află în alimente ca bananele sau carnea,ajută spermatozoizii purtători de gene masculine să fecundeze ovulul,în timp ce magneziul din nuci,soia sau din legume verzi îi susţin pe cei cu gene feminine.