Dacă şi tu intri în categoria celor care au spus NU în faţa unei perechi superbe de încălţări,doar din cauza acestui material pretenţios,şi a faptului că nu vei putea să îl îngrijeşti,află că de acum încolo situaţia se poate schimba în favoarea ta. Iată ce trebuie să faci.

Periaz-o periodic 
Îngrijirea adecvată pentru pielea întoarsă implică o singură unealtă:o perie bună. Aceasta va garanta că pantofii sau geanta preferată vor arăta impecabil,oricând.

Perii moi vor ajuta la îndepărtarea murdăriei şi a prafului,vor păstra pielea moale şi rezistentă în timp. Caută o astfel de perie în magazinele de specialitate (marochinării,magazine cu încălţăminte...).

Fereşte-o de apă
Apa şi pielea de căprioară nu fac tocmai casă bună,după cum bine ştii. În cazul în care se întâmplă să se ude (de la ploaie sau din cauza unui mic accident),şterge-o uşor cu un prosop uscat şi încearcă să îndepărtezi orice pată rămasă,cu o perie,numai după ce pielea s-a uscat complet.

În magazine poţi găsi spray-uri speciale ce asigură un strat protector împotriva umezelii.

Protejeaz-o
Nu doar apa îţi poate strica pantofii din piele întoarsă. Razele soarelui,de exemplu,pot decolora în timp pielea. Ai nevoie de un spray de protecţie şi un spaţiu optim de depozitare.

Obiectele din piele întoarsă ar trebui păstrate în săculeţi de pânză moale. În acest fel,te asiguri şi că nu vor exista zgârieturi la nivelul pielii.


Citeşte şi:

Alege geanta potrivită în funcţie de ocazie

Cu ce asortezi pantofii