Pe măsură ce trec anii, procesul de albire a părului este unul firesc, deoarece scade producţia de melanină (pigmentul care dă culoare). Astfel, firul devine tot mai deschis, mai subţire, mai uscat şi mai fragil. Acest proces de depigmentare poate fi legat şi de factorii genetici. Dacă la unul dintre părinţi părul a albit până la vârsta de 40 de ani, atunci şi tu eşti predispusă la albirea timpurie. Pentru a menţine vitalitatea podoabei capilare şi pentru a scăpa de aspectul inestetic, foloseşte şampoanele speciale şi măştile hidratante.

Aplică o mască hidratantă

Părul alb este mai aspru şi mai uscat, de aceea are nevoie de hidratare intensă. Foloseşte o mască de păr pe bază de uleiuri naturale. Aceasta se aplică doar pe lungimea firului de păr, lăsând-o să acţioneze un timp. Pune în palme câteva picături de ulei de camelie, de cocos, de argan sau de ulei de măsline, apoi masează părul. Evită aplicarea la rădăcini, deoarece poţi cauza îngrăşarea părului.

Foloseşte şampoane nuanţatoare

Părul alb poate să capete o nuanţă galbenă. Astfel, dacă vrei să acoperi firele de păr grizonante şi să scapi de aspectul inestetic dat de nuanţa de gălbui, foloseşte şampoane nuanţatoare, care redau strălucire fibrelor, netezind şi revigorând părul. De asemenea, poţi încerca şampoanele cu pigmenţi de neutralizare, în tonuri de violet sau de albastru. Acestea intensifică nuanţa părului sau îi conferă reflexii gri, în funcţie de produsul pe care-l alegi. Aplică şamponul pe părul umed, masând uşor câteva minute, apoi clăteşte cu apă caldă.

Adoptă o dietă sănătoasă

Dacă îţi doreşti un păr plin de vitalitate, alimentează-te corect. Optează pentru alimente bogate în proteine, vitamine din grupa B, fier, calciu, zinc. Toate aceste elemente sunt recomandate pentru îngrijirea părului alb. Peştele şi nucile ajută părul să fie mai puternic. Pentru a-i reda aspectul strălucitor, este important să incluzi în alimentaţie mai multe fructe şi legume proaspete.

Apelează la soluţii naturale

Plantele care conţin pigmenţi puternici (muşeţelul, cojile de ceapă, frunzele şi cojile verzi de nucă) te pot ajuta să întreţii în mod natural nuanţa părului. Chiar dacă acestea nu acoperă în totalitate firele de păr alb, le vor renuanţa, făcându-le mai greu de observat. Prepară o soluţie dintr-o mână de coji de nuci vierzi pe care să le fierbi, aproximativ 20 de minute, în două căni de apă. După răcire, aplică lichidul pe părul curat şi lasă să acţioneze 30 de minute.

Bine de ştiut!

Nu te spăla zilnic pe cap, chiar dacă ai părul gras. Şamponarea frecventă poate duce la înlăturarea uleiurilor naturale ale părului, iar astfel firele de păr se usucă. În funcţie de tipul de păr, spală-l de două până la trei ori pe săptămână cu apă călduţă. La clătire, spre final, foloseşte apă rece.

Sursă imagine: Amathair.co