Lapte

De cele mai multe ori,pielea este inflamată,deoarece este uscată. Laptele o hidratează în profunzime,pentru că are proprietăţi hidratante şi antiinflamatoare. De aceea,unele produse de îngrijire personală au ca ingredient principal laptele.

Înmoaie un prosop curat în lapte cald. Aplică-l pe faţă sau pe corp şi lasă-l să acţioneze 5-10 minute. Clăteşte cu apă călduţă. Repetă acest tratament de 3-4 ori pe săptămână.

Citeşte şi:Uleiul de argan:beneficii pentru păr şi piele

Ulei de măsline

Datorită antioxidanţilor şi acizilor graşi,uleiul de măsline este ideal în îngrijirea pielii. În plus,o hidratează şi,în acelaşi timp,reduce posibilele inflamaţii,calmându-le. 

Amestecă o cantitate mică de ulei de măslinecu crema hidratantă pe care-o aplici de obicei pe faţă. Masează cu vârful degetelor prin mişcări blânde,circulare. Amestecul obţinut poate fi aplicat şi pe corp,doar că în acest caz înlocuieşti crema de faţă cu una de corp.

Miere

Este cel mai bun ingredient pentru pielea uscată,deoarece o hidratează în profunzime. În plus,conţine antioxidanţi şi are proprietăţi antimicrobiene,ceea ce înseamnă că protejează pielea de diverse microorganisme,care o pot afecta.

Aplică mierea pe faţă sau pe corp  şi las-o să acţioneze 5-10 minute. Spală-te cu apă călduţă,deoarece mierea este lipicioasă. Repetă tratamentul zilnic,mai ales dacă pielea este foarte uscată. Astfel,o menţii hidratată.

Citeşte şi:Uleiul de nucă de cocos,aliatul tău împotriva celulitei

Ulei de nucă de cocos

Dacă nu ai încercat niciodată ulei de nucă de cocos pe piele,atunci este timpul s-o faci. Acest ulei este considerat cel mai bun pentru tegument.

Aplică ulei de nucă de cocos pe faţă şi pe corp seara,înainte de a merge la culcare. Masează prin mişcări circulare,până intră în piele.

 Iaurt  

Vrei ca pielea ta să fie frumoasă şi hidratată? Poţi obţine acest lucru folosind iaurt. Produsulare proprietăţi antiinflamatoare,calmând tegumentul iritat. De asemenea,are şi efect exfoliant.

Alege un iaurt grecesc. Aplică-l direct pe zonele uscate ale pielii şi lasă-l să acţioneze 15 minute,apoi spală-te cu apă călduţă. Repetă tratamentul zilnic,până vezi îmbunătăţiri.

Credit foto:www.naturalremedyideas.com