Orgasmul,greu de atins  

Afecţiunea poate afecta terminaţiile nervoase de la nivelul organelor genitale,astfel că orgasmul poate fi foarte greu sau imposibil de atins. Mai mult,în anul 1971 cercetătorii americani au dezvăluit în urma unui studiu că nivelul ridicat de zahăr din sânge poate afecta lubrifierea vaginală. Astfel,femeile nu numai că se pot simţi inconfortabil atunci când fac dragoste,dar poate fi şi dureros.

Infecţiile vaginale,mai dese

Femeile care suferă de diabet au şi o predispoziţie ridicată la infecţii vaginale,dar şi ale tractului urinar,fapt care le afectează viaţa sexuală. Cele mai multe dintre vaginite sunt cauzate de Candida albicans.

Această ciupercă este ajutată să se dezvolte atunci când nivelul de glucoză din sânge este crescut. Totodată,şi infecţiile urinare care sunt mai frecvente la femeile cu diabet au o influenţă neplăcută asupra vieţii sexuale,căci pot apărea dureri în timpul actului sexual.

Prea obosită pentru sex

Atunci când nivelul glucozei din sânge este pre ridicat,apare oboseala. Aşa că nu este de mirare ca femeile aflat eîn această situaţie să nu mai aibă chef pentru o partidă de amor.Aceată problemă va dispărea odată cu începerea tratamentului împotriva acestei boli.


Citeşte şi: 

Sfaturi utile pentru diabetici

Cum reînvii apetitul sexual


Depresia taie pofta de sex

Specialiştii spun că un alt motiv pentru care viaţa sexuală a femeilor are de suferit este depresia. Uneori,femeile care suferă de această afecţiune se adaptează cu greu la noul stil de viaţă şi pot trece prin perioade de depresie.

Le stă gândul mai mult la cum să lupte cu boala,se concentrează pe tratament şi nu mai pun mare importanţă pe viaţa sexuală. Totodată,şi unele medicamente pe care le prescriu medicii pentru tratarea acestor afecţiuni le pot scădea libidoul.

Sex doar de două-trei ori pe lună

Cercetătorii de la Medical Center din Chicago au relevat,în urma unui studiu recent,că femeile,dar şi bărbaţii care suferă de diabet întreţin relaţii intime doar de două trei ori pe lună cu partenerul de viaţă,mult mai rar,în comparaţie cu persoanele sănătoase.

La cercetare au luat parte 2.000 de persoane care sufereau de această afecţiune. Totodată,aproape jumătate dintre participantele la cercetare erau singure şi au mărturisit că nu şi-ar dori o relaţie.