Îţi oferim câteva trucuri pentru a alege corect bluza care se potriveşte cel mai bine pentru formele tale.

Materialul

Femeile care se confruntă cu câteva kilograme în plus trebuie să ţină cont de faptul că o bluză dintr-un material plin,care-şi păstrează forma le poate avantaja. De asemenea,stofa este extrem de importantă în acest caz,de aceea alege bluzele din bumbac. În cazul în care te pregăteşti de o petrecere,optează pentru bluzele din mătase,care-ţi vor conferi eleganţă şi lejeritate. Bluzele din tricot,care conţin şi elastan,te pot dezavantaja deoarece se mulează pe corp şi-ţi accentuează imperfecţiunile.

Culoarea

Dacă ai tenul deschis,optează pentru bluze în nuanţe de albastru,roz şi verde pal. Pentru femeile cu tenul închis,se potrivesc cel mai bine bluzele de culoare maro şi roşu. Evită hainele albe deoarece conferă senzaţia de preaplin. De asemenea,şi bluzele închise la culoare te pot dezavantaja.


Citeşte şi:

Cu ce combini bluza albă

Cu ce-ţi asortezi bluza


Imprimeuri

Femeile mai plinuţe ar trebui să evite imprimeurile de dimensiuni mari. Le avantajează bluzele cu dungi verticale şi cele care au imprimeuri în formă de romb.  De evitat sunt bluzele care au volane şi panglici.

Forma

Bluzele de tip cămaşă,cu croială dreaptă,fără volane,dar cu mici detalii în zona bustului le avantajează pe femeile care au câteva kilograme în plus. Acestea pot fi purtate la birou sau cu orice altă ocazie pentru că dau un plus de eleganţă ţinutei.

Bluzele cu decolteu în formă de V,de tip babydoll,sunt ideale pentru femeile care au şoldurile mai mari. Astfel de bluze le va accentua zona sânilor şi talia.

Bluzele de tip tunicăse potrivesc femeilor cu silueta în formă de clepsidră. Lungimea acestor bluze trebuie să acopere şoldurile,iar mânecile trebuie să fie trei sferturi sau lungi.